h

Even voorstellen: Joke Sickmann

10 februari 2014

Even voorstellen: Joke Sickmann

Joke Sickmann, onze lijstduwer bij de komende gemeenteraadsverkiezing en Soesterkwartierster in hart en nieren vertelt waarom zij lid is geworden van de SP.

Ruim twintig jaar geleden ben ik van elders in Amersfoort in het Soesterkwartier komen wonen. Ik wist toen nog niet wat ik in deze wijk kon verwachten, maar ik had natuurlijk wel een idee hoe onze maatschappij er uit zou moeten zien. Een maatschappij waar plaats is voor iedereen.  Een maatschappij waarin je kunt geven, en ook een beetje mag nemen.

 
In 1994 vroeg de Wijkwinkel of er mensen waren in de wijk die wilden meedoen aan het “Wijkbeheer”. Samen overleggen met professionals hoe verschillende zaken in het Soesterkwartier nu het beste geregeld zou kunnen worden. En er ook wat aan doen.  Niet alleen, maar samen met andere buurtbewoners. Een beetje geven en een beetje nemen. Nu na twintig jaar heb ik zo ondertussen het Soesterkwartier wel leren kennen. Ik ben er thuis. Ik heb gezien dat het er niet allemaal rozengeur en maneschijn is. Ik heb ook gezien dat het een fantastische wijk is, met veel cultuur en veel geschiedenis, met trotse mensen.  Daar wil ik voor gaan. Opkomen voor de rechten van de buurtbewoners.

Foto: Wil Groenhuijsen

Het gaat in het Soesterkwartier niet iedereen zo heel erg goed. Dat is onder andere de schuld van de crisis. Maar het komt ook, omdat de veranderingen in Amersfoort niet altijd aan onze wijk ten goede komen.  Dat moet gestopt worden. Ik maak mij zorgen over de winkelstand. Want door al die veranderingen gaat het winkelhart achteruit. En ik ben niet de enige die zich daar zorgen over maakt. Daar moeten we dus wat aan doen. We hebben ook goede plekken nodig waar buurtbewoners elkaar kunnen blijven ontmoeten. Ik kijk ook wat kritisch naar de op te richten Stip. Dat is een soort loket waar de mensen uit de buurt terecht kunnen voor vragen over hulpverlening en dergelijke. Het is natuurlijk op zich wel goed, maar waarom hebben ze dan die Wijkwinkel toen gesloten?

Het gebied Isselt met de aangrenzende Eem hoort van oudsher bij het Soesterkwartier. Het is een onafscheidelijke Siamese tweeling , wat voor een ontwikkelingen ook zich daar kunnen gaan voordoen. En dat geldt ook voor de Wagenwerkplaats. Toen Rohm & Haas in 2003 bijna gesloopt werd waren het vooral de SP’ers uit de buurt die begrepen wat mij bezielde om me in te zetten voor het behoud van het industrieel erfgoed in Amersfoort. Toen ben ik lid geworden van de SP. Ik ben lid van de SP omdat ik in ieder geval zeker weet dat die partij voor mijn belangen opkomt. Ik beloof u, dat ik ze er aan zal houden.

 

De komende tijd zullen diverse van onze
kandidaten zich aan u voorstellen.
Wilt u alvast weten wie er nog meer
op onze lijst staan, kijk dan hier.

 

U bent hier