h

Nieuws van de afdeling

21 januari 2018

SP Verkiezingsprogramma 2018-2022

Amersfoort is een prachtige stad. Vele Amersfoorters doen vrijwilligerswerk bij sport- of muziekverenigingen, maken onze stad mooier met initiatieven zoals de weggeefwinkel of De WAR en verlenen mantelzorg aan hun buren of familie. Kortom: Amersfoort is een stad met een hart.

Maar de afgelopen jaren heeft het stadsbestuur Amersfoorters in de steek gelaten. Terwijl het landelijke kabinet Rutte-Asscher met asociale bezuinigingen normale mensen het hardste trof, keek het Amersfoortse VVD-college weg. Sterker nog: ook in Amersfoort werd de aanval geopend op dat wat van ons allemaal is.

Lees verder
13 januari 2018

Is Amerena CO2 neutraal?

Over enkele maanden opent Amerena zijn deuren en wil het doorgaan voor het meest duurzame zwembad van Nederland. Maar is dat wel zo? Het zwembad zal verwarmd gaan worden met biomassa. Resthout, afvalhout en pellets (korrels geperst hout). Bij het stoken van hout komt 15% meer CO2 vrij dan het stoken van kolen en zelfs 95% meer CO2 dan het verstoken van gas. Daarnaast worden steeds grotere aantallen bomen gekapt om te voldoen aan de vraag naar ‘resthout’.

Lees verder
5 januari 2018

Marijke Jongerman aanvoerder aanvallende lijst SP Amersfoort

Foto: Sergey van Daalen
Marijke Jongerman is de lijsttrekker van de SP Amersfoort bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Zij werd donderdag gekozen als aanvoerder van een lijst vol met ervaring en nieuw elan. Jongerman: ‘Het huidige college heeft er een zooitje van gemaakt en strompelde de afgelopen jaren van incident naar incident: Datalekken, kostenoverschrijdingen, financieel toezicht en mislukte aanbestedingen. En ondanks de fraaie beloftes vooraf stond het gemeentebestuur keer op keer vooral tegenover de eigen bevolking die zich steeds minder gehoord en ondersteund voelt.Lees verder
1 december 2017

SUCCES THUISZORG-ACTIES OOK IN AMERSFOORT VERZILVERD!

Foto: SP

Afgelopen dinsdag besloot de gemeenteraad om eindelijk een fatsoenlijk tarief te gaan betalen voor de huishoudelijke zorg.
Alle gemeenten moeten per 1 april 2018 aan thuiszorgorganisaties het in de cao geregelde loon vergoeden van de bij hen werkende thuiszorgmedewerkers.

Lees verder
1 november 2017

SP: bouwen aan een rechtvaardige stad

Amersfoort is namelijk een prachtige stad. Een stad vol met mensen die zich dag en nacht inzetten om onze stad mooier te maken. Een stad met een hart dus. Maar dan moeten we dat hart wel laten kloppen. Dat zei SP-leider Marc Smits dinsdagavond in tijdens de Algemene beschouwingen. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier