h

Nieuws van de afdeling

3 mei 2023

SP Amersfoort kiest nieuw afdelingsbestuur en maakt zich op voor partijcongres

Foto: SP

Met de leden van de SP Amersfoort is op 26 april de ledenvergadering gehouden. Voorzitter Hugo Kruyt opende de vergadering en leidde de leden door de bestuursverkiezingen, de jaarverslagen en de discussie over het nieuwe beginselprogramma “Heel de mens”.

Lees verder
29 maart 2023

Zaterdag 1 april solidariteitstocht voor Iran dankzij motie SP

Foto: SP

De gemeenteraad heeft dankzij een SP-motie unaniem uitgesproken om zich solidair te tonen met de Iraanse bevolking en de protesten. In de motie werd opgeroepen om op passende wijze uiting te geven aan de steun voor vrouwen in Iran en alle andere mensen in de wereld die strijden voor vrijheid en gelijke rechten. Het gemeentebestuur van Amersfoort loopt daarom op zaterdag 1 april een solidariteitstocht voor mensenrechten. Aanleiding is de grootschalige schending van mensenrechten in Iran, die nog steeds over de hele wereld voor hevige emoties zorgt. 

Lees verder
2 januari 2023

SP-leider Lilian Marijnissen komt met Amber Kortzorg naar Amersfoort

Foto: SP

‘De winst van eerlijk delen’-tour komt naar Amersfoort! Op maandag 9 januari gaat Lilian Marijnissen in gesprek met Amber Kortzorg over haar recent verschenen boek "De winst van eerlijk delen."

Lees verder
9 november 2022

SP motie unaniem aangenomen: Noordewierweg eindelijk aangepakt

Foto: Marijke Jongerman

De SP motie "Noordewierweg: Mooie beloftes omzetten in een mooie weg" is dinsdag 8 november unaniem aangenomen door de gemeenteraad. Dit betekent dat er eindelijk voldoende geld gevonden is om van de Noordewierweg een veilige en duurzame weg te maken die het Soesterkwartier al jaren verdient.

Lees verder
14 april 2022

SP vraagt om een streep door de Westelijke Rondweg

De SP Amersfoort vraagt komende dinsdag aan de nieuwe raad welk besluit we nemen over de Westelijke Rondweg. De al uitgestelde deadline van Prorail nadert met rasse schreden en alleen dinsdag 19 april is er nog een besluit te nemen in de Amersfoortse gemeenteraad.

Lees verder
28 februari 2022

www.watkosthetstadhuis.nl

Om een vuist te maken tegen het volgende prestigeproject in Amersfoort lanceert de SP Amersfoort per vandaag www.watkosthetstadhuis.nl. Waar de elitepolitiek beweert dat het niet duurder wordt dan de huidige €108.000.000,- weten de Amersfoorters net als de SP wel beter.

Lees verder

Pagina's

U bent hier