h

Handtekeningen onbemand benzinestation: wethouder ontvangt pomp

23 februari 2005

Handtekeningen onbemand benzinestation: wethouder ontvangt pomp

"WethouderWethouder Eerdmans (GL) nam op 23 februari ca. 200 handtekeningen, in de vorm van een benzinepomp, in ontvangst van het Actiecomité Veiligheid Nu. Het comité zette daarmee haar protest tegen de komst van een onbemande benzinepomp aan de Soesterweg extra kracht bij.

Actievoerders

Woensdag 23 februari j.l. nam wethouder Eerdmans (GL) ca. 200 handtekeningen in ontvangst van het Actiecomité Veiligheid Nu. Alle bewoners die gevraagd werden hun handtekening te zetten, deden dit ook. Een score van 100%! In de vorm van een benzinepomp werden de handtekeningen aangeboden. De actievoerders varieerden in leeftijd van 2 maanden tot 65 jaar.

De onbemande pomp van Gulf/Tinq zou eerst 24 uur per dag, 7 dagen in de week geopend zijn. Door de actie tegen de komst van de pomp heeft de eigenaar nu besloten dat de pomp zondags gesloten zal zijn en door de week om 21.00 uur zal sluiten. Het actiecomité Veiligheid Nu is nog niet tevreden. Ook deze openingstijden zijn nog in strijd met het vergunningenbeleid. Het comité wil dat de opening beperkt blijft tot de openingstijden van de achterliggende garage. Er is immers alleen cameratoezicht tijdens de openingstijden daarvan.

Ook willen actiecomité en gemeente Amersfoort dat Gulf/Tinq zich houdt aan de bouwvoorschriften. De overkapping is in strijd met die voorschriften en hetzelfde geldt voor het bord met tarieven dat midden op het openbare trottoir is geplaatst.

Wethouder Eerdmans neemt de handtekeningen in ontvangst

Tijdens het gesprek met de wethouder drong het actiecomité aan op overleg met de eigenaar van de pomp. De bewoners willen dat het tankstation verdwijnt uit de dichtbevolkte buurt. Het comité heeft gezocht naar alternatieven en stelt voor het benzinestation te verplaatsen naar het industrieterrein Isselt. Foto's van een viertal mogelijke locaties werden aangeboden. Op deze wijze kan een win-win situatie ontstaan. Voor de eigenaar van Gulf/Tinq omdat op de nieuwe locatie meer te verdienen valt en voor de bewoners die daarmee van een gevaarlijke en overlast veroorzakende situatie verlost worden.

Naast de SP als mede-initiatiefnemer, ondersteunen ook de VVD en Leefbaar Amersfoort de actie. Het actiecomité verwacht dat andere partijen binnenkort hun steun zullen toezeggen.

Voor meer informatie: Wim van Gammeren.

U bent hier