h

Van EU-grondwet naar een sociaal Europa: vier debatten in de aanloop naar het referendum

1 mei 2005

Van EU-grondwet naar een sociaal Europa: vier debatten in de aanloop naar het referendum

Op 1 juni kunnen we JA of NEE zeggen tegen de Europese grondwet. Wat staat er in en wat is de betekenis? Levert het een steviger basis voor een sociaal, vreedzaam, democratisch en solidair Europa? Rond deze vragen organiseert de Sociale Alliantie vier bijeenkomsten.

De grondwet alleen is onvoldoende om een sociaal Europa te bouwen. Er zal veel meer moeten gebeuren. Tijdens de debatten zetten we de argumenten op een rij en wegen de kritiek die er leeft ten opzichte van de positieve zaken die genoemd kunnen worden.

De debatten zijn ook bedoeld om de organisaties en kaderleden die in de Sociale Alliantie samenwerken beter te informeren over de grondwet.

Plaats en datum van de bijeenkomsten

  • Dinsdag 17 mei - landelijke bijeenkomst in De Eenhoorn te Amersfoort
  • Donderdag 19 mei - regio West: Engels te Rotterdam
  • Vrijdag 20 mei - regio Zuid: Aristozalen te Eindhoven
  • Maandag 23 mei - regio Noord/Oost in de Buitensociëteit te Zwolle

Deelname aan de bijeenkomsten is gratis. Reiskosten worden vergoed. Alle accommodaties zijn (heel) dicht bij het NS-station. Voor de bijeenkomsten van 17 mei (De Eenhoorn, Amersfoort) en van 23 mei (De Buitensociëteit, Zwolle) kan men een treinkaartje aanvragen dat geldig is vanuit elk NS-station in Nederland. Bij de aanmelding graag aangeven of men hiervan gebruik wil maken.

Aanmelden bij joke.kats@vc.fnv.nl. (Let op: aangegeven voor welke bijeenkomst en indien van toepassing namens welke organisatie u wilt deelnemen aan welke bijeenkomst én of men een treinkaartje wil op 17 of 23 mei!)

Programma van deze bijeenkomsten

10.00 – 10.30 uur Ontvangst en inschrijving

10.30 – 12.00 uur Waarom de EU-Grondwet en wat staat daar in? Welke vragen leven t.a.v. deze grondwet? Welke voor en tegenargumenten zijn er?

12.00 – 12.30 uur Formuleren van vragen/stellingen voor het middagdebat

12.30 – 13.30 uur Lunch

13.30 – 15.00 uur Debat over de EU-Grondwet. Met vertegenwoordigers van politieke en maatschappelijke
organisaties wordt gediscussieerd over de stelling dat de EU-Grondwet een basis vormt om te strijden voor een Europa dat socialer is en in economisch opzicht rechtvaardiger

15.00 -15.15 uur Afsluiting en aanbod steun bij de organisatie van eventuele lokale debatten

Sociale Alliantie

U bent hier