h

Parkeergarage Koestraat veroorzaakt gezondheidsklachten

28 juni 2005

Parkeergarage Koestraat veroorzaakt gezondheidsklachten

PERSBERICHT - Bewoners van het Haagplein, Grote Haag, Koesteeg en Koestraat zijn bezorgd over de gevolgen van de geluidsoverlast en de slechte luchtkwaliteit die de parkeergarage Koestraat rond hun woningen veroorzaakt. Een aantal bewoners heeft al gezondheidsklachten, waarschijnlijk daardoor veroorzaakt, en zij vrezen dat meer bewoners last zullen krijgen van de fijnstof-emissie, het overschrijden van de grenswaarden van benzeen-emissie en de laagfrequente geluiden.

48 bewoners, meer dan 90%, ondertekenden een petitie waarin de woningcorporatie SCW, eigenaar van de woningen, om maatregelen wordt gevraagd. Deze is op 15 juni 2005 aan de directie van SCW verzonden met het verzoek om maatregelen die het woongenot herstellen. Bewoners trachten al sinds 2001 gehoor te krijgen voor hun klachten. Behalve gesprekken heeft dit tot nu toe weinig concrete maatregelen opgeleverd. Bewoners zijn het zat en hebben wethouder Eerdmans om een gesprek gevraagd.

De BPA en SP (Socialistische Partij) ondersteunen de bewoners bij hun acties. De BPA heeft vragen gesteld aan B en W van Amersfoort. Volgens een milieudeskundige van de SP zijn de metingen in 2004 verricht te beperkt geweest.

U bent hier