h

Midland Parc ontduikt opnieuw afspraken

18 juli 2005

Midland Parc ontduikt opnieuw afspraken

PERSBERICHT - Ideaal kampeerweer, maar de camping Midlandparc is gesloten en ligt er verlaten bij. Het terrein is afgesloten, de toiletten en douches zijn dicht. Het gras staat 2 kontjes hoog en wordt door menigeen van de fraaie bungalows als hondenuitlaatplaats gebruikt. In 2004 werd er door de gemeente een kort geding aangespannen en werd eigenaar Rewinkel gedwongen de camping open te stellen.

In meer dan 28 plaatsen in de provincie Utrecht zijn campings. Amersfoort als 2e stad, met een ideale omgeving om te kamperen, ontbreekt op de websites.
Niet omdat er geen camping is in Amersfoort. Camping Bokkeduinen was van oudsher een bekend kampeerterrein. Maar in 1996 moest de gemeente de camping zo nodig verkopen.
“Het exploiteren van een camping is geen kerntaak”. De besparing zou zo’n 28.000 Euro bedragen. Ambtenaar Rewinkel zag er wel wat in, nadat hem de mogelijkheid was voorgeschoteld. “Wonen in het groen in het centrum van de stad “ daar was geld aan te verdienen, niet met die paar guldens staangeld per dag en de stacaravans. En de naïeve (?) gemeente trapte er in. Door de juristen werd een overeenkomst opgesteld die zo lek was als een mandje. Projectontwikkelaar Real Estate en Rewinkel stampten in korte tijd een woonwijkje uit de grond, met leuke bungalows en ontmantelden de camping.

In 2004 werd er door de gemeente een kort geding aangespannen en werd eigenaar Rewinkel gedwongen de camping open te stellen.
In 2005 is de camping tot op heden gesloten gebleven. De SP verbaast zich er over dat er dit jaar geen juridische stappen zijn genomen om de camping opengesteld te krijgen.

De gemeente houdt zich daarmee niet aan de aanbevelingen van de rekenkamercommissie:
Strikte handhaving en het nakomen van afspraken. Ook wordt de SP motie van 30 mei j.l., die raadsbreed is aangenomen, volkomen genegeerd. In deze motie wordt het college opgedragen toe te zien op de openstelling van de camping.

Volgens de Socialistische Partij (SP) moet de gemeente het volgende eisen:

  • Opening van de camping van 1 mei tot 1 oktober
  • Tariefstelling die behoort bij de kwaliteit van de camping (dus niet overvragen)
  • Permanent beheer voor aankomst en vertrek van kampeerders
  • Goed onderhoud van de camping en de voorzieningen
  • Opening van de toekomstige centrumvoorziening voor de kampeerders
  • Normale marketingactiviteiten die behoren bij het beheer van een camping, zoals opname in databanken en handboeken, advertenties in de kampeerkampioen enzovoorts

Indien de campingeigenaar dit niet vrijwillig belooft en uitvoert, moet er juridische stappen ondernomen worden aldus de SP.

U bent hier