h

Toch extra geld naar de stadsbus

25 september 2005

Toch extra geld naar de stadsbus

PERSBERICHT - De gemeente Amersfoort is toch overstag gegaan en investeert 400.000 euro per jaar in de Stadsbusdienst. Dit blijkt uit het antwoord van B en W op schriftelijke vragen van de SP. In een motie van december 2004 werd het college opgedragen 1,2 miljoen tot 2009 beschikbaar te stellen om de bezuinigingen van het kabinet Balkenende te verzachten.

In maart van dit jaar vond het college nog dat, ondanks een daling van 8 procent van het gebruik van de stadsbus, er geen extra middelen ingezet moesten worden. Na schriftelijke vragen van Frits Schoenmaker (SP) over de stadsbus blijkt dat het college nu toch 1,2 miljoen euro wil gebruiken voor uitbreiding van de stadsdienst voor de periode 2006 - 2008.

"De SP is verheugd dat het college de wensen van een meerderheid van de raad nu wel honoreert," aldus raadslid Schoenmaker. "Het is jammer dat het een jaar heeft moeten duren, maar beter laat dan nooit. Het wordt uiteraard wel lastig om de Amersfoorter die de bus vaarwel heeft gezegd vanwege de bezuinigingen weer terug in de bus te krijgen."

De SP pleit er voor de uitbreiding van de dienstregeling, die per december dit jaar moet ingaan, voor te leggen aan de gemeenteraad. De SP zal binnenkort met een voorstel komen om de nieuwe dienstregeling te kunnen bespreken.

U bent hier