h

Politiek café: "Zorg voor iedereen?"

30 oktober 2005

Politiek café: "Zorg voor iedereen?"

Scootmobiel, rolstoel, thuiszorg, speelplaats, sport, hangplek… de Wet Maatschappelijke Ondersteuning gaat er over en de gemeenteraad beslist straks hoe het geld moet gaan worden verdeeld.

Op woensdag 9 november wordt het 2e politieke café in een serie van 7 georganiseerd, met als thema: "Zorg voor iedereen?". Deelnemers aan de discussie zijn CDA, SP en het publiek. Tijd en plaats: van 20:30 tot ca. 22:30 uur in Café Borra, Hof 25.

De discussie zal gaan over de gevolgen van de invoering Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De WMO gaat worden uitgevoerd door de gemeente, die daarmee grote nieuwe bevoegdheden en verantwoordelijkheden krijgen. In ruil voor hun zware verantwoordelijkheid krijgt de gemeente extra geld in het gemeentefonds en heel veel bevoegdheden om dat geld zo te besteden als ze willen. En dat maakt de gemeente in de komende jaren tot een arena waarin gehandicapten en ouderen strijden met jongeren, buurthuizen en sportverenigingen om een zo groot mogelijk deel van de pot met geld. De rol van de gemeenteraad in dat gevecht moet vooral tot uiting komen bij het verplicht vastleggen van ‘een samenhangend beleid, de uitvoering ervan, de te verwachten concrete acties, te bereiken resultaten en de financiering ervan’.

Henk van GervenHenk van Gerven (SP wethouder in Oss) en Gerda Verburg (CDA 2e kamerlid) openen het café met een inleidend debat over de gevolgen van de WMO aan de hand van 4 stellingen. Daarna gaan Bets Beltman(raadslid SP)en Anya Wiersma (kandidaatsraadslid SP) in debat met Jankees Salverda(raadslid CDA) aan de hand van een 2 tal nagespeelde praktijk situaties.

De leiding van de discussie is in handen van Teun van Essen (D’Amor theaterproducties, o.a. Etcetera ). De presentatie van de avond en het betrekken van het publiek bij de discussie worden op onnavolgbare wijze verzorgd door Rob Lampe(Sjef Bode).

Voor meer informatie over dit politieke café, neem contact op met Geert Groeneveld, groeneveld@tomaatnet.nl, 06-29598628

U bent hier