h

Schuldsanering weer op de rails

12 oktober 2005

Schuldsanering weer op de rails

Het door de SP aangevraagde spoeddebat over het geblunder bij de schuldsanering heeft resultaat opgeleverd. Bets Beltman van de SP fractie heeft van wethouder De Wilde de toezegging gekregen dat nieuwe aanmelders en de dertig mensen die op de wachtlijst staan voor schuldsanering per direct geholpen worden.

Een echt antwoord heeft de wethouder niet gegeven op de vraag van Bets Beltman over hoe het zover heeft kunnen komen dat dertig gezinnen bijna letterlijk in de kou stonden. De wethouder had veel woorden nodig om zijn geblunder te verbergen. De Sp houdt de gang van zaken bij de schuldsanering nauwlettend in het oog. Als blijkt dat de toezegging van wethouder De Wilde een loze belofte is zal de SP zowel buiten als binnen de raad van zich laten horen.

U bent hier