h

Begroting op orde, maar....... gaat het ook goed met de mensen?

7 november 2005

Begroting op orde, maar....... gaat het ook goed met de mensen?

Volgend jaar zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. En dat is de tijd voor de coalitie om presentjes uit te delen. De kiezer moet weer worden gelijmd. Balkenende schaft bijvoorbeeld de OZB af. Amersfoort moet wel netjes volgen. En dan blijkt onze gemeente plotsklaps geld over te hebben en krijgt iedereen een cadeautje. Maar degene met het grootste huis, krijgt ook in procenten het meest terug. Ook daarin handelt het college net als Balkenende. Blijkbaar hebben we al die jaren te veel OZB betaald.

De begroting is op orde. Er is zelfs geld om extra dingen te doen. Het gaat goed met de centen, maar gaat het ook goed met de mensen?
Door het niet compenseren van rijksbezuinigingen gaat het volgens de SP absoluut niet goed! Het college vindt dat rijksbezuinigingen één op één moeten worden overgenomen. Ze kiest daarbij voor de makkelijkste weg. Het college zegt machteloos te zijn, als het gaat om ID-banen, om een goede WVG-regeling, om ruimhartige verstrekking van bijzondere bijstand? De SP ziet mensen tussen de wal en het schip vallen. Het is een kwestie van kiezen. De SP laat zich niet lijmen maar gaat voor andere keuzes. De SP fractie zal daarom a.s. dinsdag een zestiental moties en amendementen indienen bij de begrotingsbehandelingen.

U bent hier