h

Vierde politiek café – GroenLinks en VVD

3 januari 2006

Vierde politiek café – GroenLinks en VVD

‘Integratie en onderwijs: elkaars vriend of vijand?’
In aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen hebben 7 Amersfoortse politieke partijen, de Socialistische Partij, CDA, GroenLinks, Christen Unie, PvdA, VVD en Jouw Amersfoort een serie Politieke Cafés opgezet. Dit met de bedoeling om de interesse voor de politiek bij een zo breed mogelijk publiek te stimuleren. GroenLinks en de VVD debatteren dan met het publiek in het café over het thema: 'Integratie en onderwijs: elkaars vriend of vijand?'

Datum: woensdag 11 januari 2006, aanvang 20:30 uur. Locatie: Café Borra, Hof 25

Integratie en onderwijs
Binnen de overheid en politiek heerst veelal het idee dat het onderwijs belangrijk is voor de integratie van allochtonen in onze samenleving. Klopt dit idee? Of vertelt de dagelijkse praktijk ons iets anders. Denk aan de vele debatten over het onderwijs: artikel 23, religie als verplicht vak, sociale veiligheid en de kwaliteit van ons onderwijs. Dit zijn lukraak wat thema’s die in één adem in verband worden gebracht met integratie.
Worden ouders, leerlingen en leerkrachten beter van deze politieke aandacht?

Leerkrachten, ouders, leerlingen en andere betrokkenen zijn van harte uitgenodigd om de politici te voeden met de dagelijkse praktijk.
Spreek u uit; deel uw ideeën en visie in het debat!!!!!!!!!!!!!

Inhoud van de avond
Paul Jungbluth (Tweede kamerlid van GroenLinks) en Stef Blok (Tweede kamerlid VVD) openen de avond met een inleiding. Beide heren weten als geen ander hoe hun partij zich positioneert in het thema, Integratie en Onderwijs.
Daarna is het woord aan de zaal en de plaatselijke politici. Sylvia Kesler (GL) en Margot Cooymans (VVD) gaan met elkaar en de zaal in debat, via een open barkrukken methode. Dit alles onder leiding van de ervaren discussieleider Ben Nitrauw en ons aller Sjef Bode.
De stellingen die als basis dienen van het debat vindt u op pagina 2 van dit bericht. De zaal zal bepalen welke stellingen worden behandeld.
Na deze interactieve uitwisseling mogen de plaatselijke politici in 1,5 minuut vertellen wat ze de komende raadsperiode willen doen op het gebied van Integratie en Onderwijs.
Aan het eind van de avond is de microfoon voor de vakjury, bestaande uit een ouder, leerkrachten uit het basis- en voortgezet onderwijs en een student(e). Deze deskundigen zullen de twee politici beoordelen op hun inbreng en dagelijkse haalbaarheid.

Politiek café 'Integratie en onderwijs: elkaars vriend of vijand?'
Deelnemers: GroenLinks en VVD
Presentatie: Ben Nitrauw en Sjef Bode
Muzikale intermezzo’s op piano: Andries Turksma
Datum: woensdag 11 januari 2006, aanvang 20:30 uur, tot ca. 22:30 uur.
Locatie: Café Borra, Hof 25

U bent hier