h

OV actie ROOD Amersfoort succes!

12 februari 2006

OV actie ROOD Amersfoort succes!

Verbaasd waren de meeste voorbijgangers wel even. Vrijdagmiddag had men namelijk de kans voor het Centraal Station in Amersfoort aangesproken te worden door een met buttons volgehangen jongere. Meer verbazing volgde zelfs toen de geïnteresseerde voorbijgangers eens niet een flitsende aanbieding aangesmeerd kregen, maar gratis korting!

De inzet was het weggeven van buttons. Een groene voor als u een kortingskaart draagt, een roze als u korting behoeft. Met deze actie wil ROOD landelijk in samenwerking met de nieuwe reisorganisatie Reizigers aandacht vragen voor het samen reizen. Dat kan naast heel gezellig, namelijk ook nog een stuk goedkoper zijn. Probleem is dat mensen niet van elkaar kunnen zien of zij samen met 40% korting kunnen reizen. Met de buttons wordt dit probleem overwonnen en kunnen mensen elkaar hierover aanspreken.

Op deze manier hoopt ROOD, jongeren in de SP, de NS een warm hart toe te dragen. Samen reizen is leuk en de korting is dé manier om het te stimuleren. Waar in Utrecht de politie abrupt een einde maken aan dit leuke initiatief, konden de actie voerende jongeren in Amersfoort rekenen op de complimenten en succeswensen van het lokale NS personeel.

Daarmee beschouwt ROOD Amersfoort haar eerste actie als geslaagd en voelt zich gesterkt door de enthousiaste reacties van het publiek ter plekke.

U bent hier