h

Positief geluid over de Bomenbuurt in het Soesterkwartier

9 augustus 2006

Positief geluid over de Bomenbuurt in het Soesterkwartier

Na aanleiding van een wat negatief gekleurd verhaal van de BPA over de Bomenbuurt in het Soesterkwartier, een mooi positief en ander verhaal van Nel Groenendijk (Sp voorzitter afd. Amersfoort) en Bets Beltman (Sp gemeenteraadslid), beide inwoners van Soesterkwartier.

Reactie “Bezem door Bomenbuurt”.

Graag wil ik reageren op het artikel over de bomenbuurt en de vragen die de BPA erover heeft gesteld.
De manier waarop mijn buurt nu weer in het nieuws is gekomen deed mij steigeren!
Weer het Soesterkwartier negatief in het nieuws. Dat de BPA waarschijnlijk met de beste bedoelingen, wat kleine problemen in mijn buurt wil aanpakken is mooi, maar de buurt in z’n totaliteit heeft eerder nadeel dan voordeel bij deze actie. Immers de suggestie verloederde wijk wil niemand graag horen over z’n eigen buurt. Bovendien is het schromelijk overdreven.

Iedere buurt heeft wel een of 2 huishoudens die overlast veroorzaken voor hun omgeving. Daarin is de bomenbuurt geen uitzondering.
Omwonenden zouden de woningbouw in moeten schakelen om dit op te lossen/ te bemiddelen.

Of er echt sprake is van parkeerproblemen, ik heb het niet kunnen ontdekken. Sterker nog ik zie voldoende parkeerplekken, wel zou het prettig zijn als het parkeerbeleid mbt caravans en aanhangers gehandhaafd wordt.

De BPA vraagt om een grotere speelplaats en een trapveldje, terwijl er een enorm trapveld op de Larixstraat is. De speelplek op de Enk is wellicht wat krap, maar wel voorzien van een veilig hek. Daarbij is er ook in de Larixstraat een klimtoestel en een stukje verderop een zandbak met wipkip.
De groenrand bij de Enk is juist ideaal als hondenuitlaatplaats.

Diverse brandgevaarlijke situaties heb ik niet kunnen ontdekken, of het moet een verdwaalde oranje partytent zijn die vanwege de hitte is blijven staan, wat ook logisch is.

Wel zou ik graag de RWA wat vaker zien om de straten en paden onkruidvrij te houden, alsmede de plaats achter de flat aan de Enk, maar dit wil waarschijnlijk iedere Amersfoorter.

U bent hier