h

Meldpunt Wmo geopend vanaf 8 januari !

16 januari 2007

Meldpunt Wmo geopend vanaf 8 januari !

Meldpunt Wmo geopend vanaf 8 januari !
Voor alle ervaringen rondom hulp bij het huishouden

Vanaf maandag 8 januari opent CliëntenBelang Utrecht een meldpunt Wmo, waar mensen telefonisch of digitaal hun ervaringen met de hulp bij het huishouden kunnen melden.

Meldpunt Wmo geopend vanaf 8 januari !
Voor alle ervaringen rondom hulp bij het huishouden

Vanaf maandag 8 januari opent CliëntenBelang Utrecht een meldpunt Wmo, waar mensen telefonisch of digitaal hun ervaringen met de hulp bij het huishouden kunnen melden. Het gaat hier om een landelijke actie van de Zorgbelangorganisaties. In alle provincies wordt gelijktijdig een meldpunt geopend. De verzamelde ervaringen worden bij de Wmo-adviesraden in de gemeenten neergelegd. Het meldpunt blijft geopend tot 31 maart 2007.

Vanaf 1 januari valt de hulp bij het huishouden niet meer onder de AWBZ, maar onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Voor bijna alle mensen die hulp bij het huishouden ontvangen, verandert er wel iets. Voorbeelden zijn:
• de keuzemogelijkheid van burgers voor de organisatie die de hulp gaat leveren;
• het tarief en de hoogte van de eigen bijdrage;
• de mogelijkheid voor een persoonsgebonden budget;
• de indicatiestelling.

Landelijke actie
De meldactie is een landelijke actie van alle 21 regionale Zorgbelangorganisaties. CliëntenBelang Utrecht verzamelt alle ervaringen van de bewoners van de provincie Utrecht via het CliëntenPlein, www.clientenplein.nl. De landelijke organisatie Zorgbelang Nederland, waar CliëntenBelang bij is aangesloten, verzorgt de centrale coördinatie.
Met de meldactie willen de organisaties de knelpunten rond de Wmo zichtbaar maken. De signalen die uit het meldpunt komen, worden bij de Wmo-adviesraden in de verschillende gemeenten neergelegd.

Waar kunt u terecht?
Meld uw ervaringen, vragen en klachten via het CliëntenPlein Utrecht op:
- de website www.clientenplein.nl
- telefonisch op 030 – 261 62 91 (tussen 10.00 en 16.00 uur)

Maar uiteraard kun je ook je ervaringen, knelpunten melden bij de SP Hulpdienst: sphulpdienstamersfoort@tomaatnet.nl of 06-20284553 (iedere woensdagavond tussen 19.30 - 21.00 uur bereikbaar!)

U bent hier