h

Bijeenkomst actieve en nieuwe leden in de Rooie Cent

29 april 2007

Bijeenkomst actieve en nieuwe leden in de Rooie Cent

Op het terras van café de Rooie Cent hield de SP Amersfoort e.o., woensdag 25 april, een zeer geslaagde actieve en nieuwe ledenbijeenkomst. De opkomst was boven verwachting.

Fractievoorzitter Anya Wiersma heette de leden welkom en gaf ze een rondleiding door de SP afdeling in Amersfoort. Verschillende kaderleden kwamen aan het woord om iets te vertellen. Zo werd er verteld over de hulpdienst, over de werkgroep Leusden en over ROOD, jong in de SP.

Na een korte pauze gingen de leden in groepjes uiteen, verdeeld in Amersfoort-Noord, -Oost, -West, -Zuid, en Leusden, afhankelijk van de woonplek van de leden. Er werd druk gepraat over aandachtspunten in wijken.
De leden uit het Soesterkwartier besloten om op zondag 6 mei eens goed door het industrieterrein De Isselt te gaan fietsen. Hier staan ook al weer te veel bedrijfspanden leeg! De Leusdense leden willen de slechte busverbinding met Amersfoort nader onderzoeken. Ook het Leusdense zwembad komt op de eerstvolgende bijeenkomst aan de orde. En…..ja in Leusden staan ook erg veel bedrijfspanden leeg. Alle leden uit de Amersfoortse wijken hebben gezamenlijk afspraken gemaakt. Daarnaast kennen de leden uit de betreffende wijken elkaar nu en zou er in de toekomst een SP wijkcoördinator kunnen komen, waardoor acties wellicht supersnel geregeld kunnen worden. Verder is afgesproken dat er zowel in Amersfoort als in Leusden op zaterdag 5 mei, Bevrijdingsdag, handtekeningen Irak worden ingezameld. Woensdagavond zijn er ook al veel handtekeningen ingezameld.

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier