h

Amersfoort, Wassenaar aan de Eem: opinie

11 maart 2008

Amersfoort, Wassenaar aan de Eem: opinie

De PVDA heeft aan de SP gevraagd of wij het college en specifiek de PVDA wethouder niet vertrouwen bij Amersfoort Vernieuwt. Het Amersfoortse programma van de stadvernieuwing.

Het is bij de SP niet zo zeer het niet vertrouwen van de wethouder maar dat het College en woningcorporaties de zaak naar hun hand kunnen zetten. Binnen de gemeenteraad en college wordt daar het modewoord "VERLEIDEN" voor gebruikt. Het gaat bij het "VERLEIDEN niet om argumenten maar om mensen te
kopen.Daarnaast zitten er nog diepere argumenten onder bij onze weerstand bij de Amersfoortse stadsvernieuwing. Wij zijn niet zomaar voor sloop. Zeker niet gezien het feit dat we "woningnood" hebben. Mensen wachten 4 jaar op een sociale huurwoning. Dan hebben wij grote problemen met het feit dat we met Amersfoort Vernieuwt aan het eind ook nog eens minder sociale huurwoningen over houden. En de sociale huurwoningen die worden gesloopt zijn qua huur de goedkoopste in de markt en als ze al worden vervangen is het door sociale huur aan de bovenkant van de markt. Daarnaast doet wethouder Hekman(PVDA) op een andere manier wat wethouder
Luchtenveld(VVD) 2 jaar geleden wilde, namelijk de minder verdienende Amersfoorter uit de wijken verdrijven. Wat Wethouder Hekman doet is nog erger, namelijk de mensen met weinig inkomen door sloop weg te jagen uit de wijk, waarbij wethouder Luchtenveld de wijk voor voor nieuwe minder vermogende de wijken op slot wilde doen.
Het resultaat is het zelfde. PVDA en VVD zijn hierin één pot nat en 4 handen op één buik. Amersfoort een ongedeeld stad. Ja, maar alleen voor de (hogere)midden- en topinkomens.

Geert Groeneveld
SP Amersfoort

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier