h

Succesvol Politiek Café over wonen in Amersfoort

10 maart 2008

Succesvol Politiek Café over wonen in Amersfoort

Het debat tijdens het Politiek Café op zondag 9 maart leverde een aantal opmerkelijke uitspraken op. Zo stelde Pvda-wethouder Hekman dat hij ook graag had gezien dat er sociale woningbouw zou zijn gekomen op de ziekenhuislocatie De Lichtenberg. De plannen voor die locatie zijn al rond. Dankzij een meerderheid van de raad (inclusief de Pvda) en ondanks verwoede pogingen van de SP op deze locatie sociale woningbouw te krijgen is dat gelukt.

De wethouder verdedigde zijn uitspraak met het feit dat hij toen in nog in Drente vertoefde. Hij bedoelde daarmee dat de besluiten genomen toen hij nog werkzaam was in Drente voordat hij wethouder in Amersfoort werd. De SP zal de wethouder aan deze uitspraak blijven herinneren en verwacht omtrent sociale woningbouw nog wel het en ander van deze wethouder.
Opvallend was ook dat directeur Koolstra van de woningcorporatie aangaf dat hij graag betrokken was geweest bij de het realiseren van de plannen voor De Lichtenberg en dat zijn corporatie daar best sociale huurwoningen had willen bouwen. Dat maakt de opstelling van de Pvda inzake De Lichtenberg nog opmerkelijker.
Directeur Koolstra deed nog een opmerkelijke uitspraak. Hij zei dat als een meerderheid van de bewoners tegen de sloop van hun huis is dit niet betekent dat zij gerenoveerd zullen worden. Dat lijkt erop dan men dan links om, dan wel rechts om haar gelijk wil halen en de huizen in een later stadium toch wil slopen.
Op de stelling van de SP dat we in Amersfoort alleen bouwen voor de rijken, gingen de wethouder, de directeur en het VVD-raadslid niet echt in. De stelling wordt onderbouwd door de droge getallen. De stad is in de afgelopen jaren enorm gegroeid en toch is het aantal sociale woningen (ook wel de kernvoorraad genoemd) in al die jaren gelijk gebleven.
Bekijk hier de tijdens het politiek café getoonde filmpjes:
Jongerenhuisvesting.in Amersfoort
bewoners Kwikstaartpad

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier