h

Bezoek Provinciale Staten aan afdeling Amersfoort!

25 april 2008

Bezoek Provinciale Staten aan afdeling Amersfoort!

Provinciale en lokale SP tesamen voor een beter Amersfoort

De Utrechtse Statenfractie van de SP bezoekt zaterdag 3 mei Amersfoort. Samen met de lokale fractie en het bestuur zullen zij verschillende plaatsen bezoeken om te bezien of er intensiever opgetrokken kan worden op thema's als volkshuisvesting, recreatie, en volksgezondheid.

Fractievoorzitter Wiersma: “Amersfoort is de tweede stad van Utrecht en flink in beweging. Om ervoor te zorgen dat deze richting aan iedereen ten goede komt moet we nog intensiever samenwerken.

flyer de Hoven

Zo is er bijvoorbeeld de kwestie “De Hoven” waar de mensen de keus krijgen tussen sloop en sloop. De provincie heeft hier ook een vinger in de pap, net als bij andere plaatsen waar dit speelt. Door intensievere samenwerking kunnen we de strijd voor het behoud van betaalbare woningen verder opvoeren.”

Het programma van de SP-ers is flink gevuld. Zo is er een bezoek aan Hoogland West waar de gemeente een golfbaan heeft gepland, zeer tegen de wil in van het inmiddels opgerichte comité Verontruste Hooglanders. Wiersma: “Dit is een prachtig groengebied waar iedereen op zijn gemak kan recreeren. Hier een golfbaan neerleggen voor een select groepje mensen is belachelijk. Het groen is dan niet meer voor iedereen toegankelijk”

Verder op het programma staan een bezoek aan de Maatweg waar een nieuw ziekenhuis gepland staat en een bezichtiging van het Randenbroekenpark. Om het nieuwe ziekenhuis 'budgetneutraal' te maken staat woningbouw in het park gepland.

Start 11:00 uur bij het stadhuis op de fiets. Voor meer informatie: Anya Wiersma 06-15058596

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier