h

SP: Gemeente neemt Amersfoorters niet serieus

20 mei 2008

SP: Gemeente neemt Amersfoorters niet serieus

*SP Fractievoorzitter Anya Wiersma roept alle Amersfoorters op om 28 mei aanwezig te zijn bij een door de gemeente georganiseerde bijeenkomst voor een mogelijke golfbaan in Hoogland West. De gemeente heeft een handjevol mensen per brief uitgenodigd, maar de beslissing gaat volgens Wiersma alle Amersfoorters aan: "Zelfs de belangenroep Verontruste Hooglanders die speciaal in het leven is geroepen voor deze golfbaan is niet uitgenodigd.

En dan durft de gemeente donderdag 22 mei een grote stadsbijeenkomst te organiseren over het zogenaamde participatiebeleid. Nu, ik weet wel welk punt daar als eerste aan de orde gaat komen. De gemeente Amersfoort neemt de Amersfoorters totaal niet serieus."*

Afgelopen maandag organiseerde de SP een bijeenkomst over de aanleg van een mogelijk golfbaan in Hoogland-West. De avond werd druk bezocht door voor- en tegenstanders. Tijdens de bijeenkomst werd duidelijk dat enkel de bewoners en eigenaren woonachtig aan de westkant van de Bunschoterstraat per brief waren uitgenodigd voor de door de gemeente georganiseerde bijeenkomst. Belangengroepen als de werkgroep Verontruste Hooglanders en Flora en Fauna die zich intensief met de besluitvorming bezig houden hadden geen brief ontvangen. Zelfs mensen die tegenover de geplande golfbaan wonen waren niet uitgenodigd.
Dit leidde tot grote verontwaardiging van de aanwezigen. Wiersma: "De plek waar de golfbaan komt geldt nu als recreatiegebied waar veel Amersfoorters even uitwaaien en van de natuur genieten. Dat betekent dat ook deze mensen betrokken moeten worden bij een dergelijk besluit. We hebben het hier immers niet over een paar vierkante meters gras maar over een groot terrein dat als het aan de gemeente ligt enkel maar nog voor een paar golfliefhebbers bereikbaar zal zijn."

Wiersma ergert zich aan de toon van de uitnodiging over het participatiebeleid, die de gemeente onlangs verstuurde en op de gemeentensite is te lezen. Hierin is te lezen dat de gemeente Amersfoort het belangrijk vindt om inwoners en organisaties te betrekken bij het ontwikkelen van haar plannen of projecten.
Dat leidt tot betere plannen, betere besluitvorming en meer betrokkenheid van Amersfoorters bij hun stad, aldus de brief. Wiersma: "Allemaal holle zinnen, als je ziet hoe dit in de praktijk uitpakt. Zo'n golfbaan gaat echt heel Amersfoort (Hoogland) aan. Als je echt wilt dat Amersfoorters beter betrokken worden bij hun stad, dan maak je er werk van om hun mening te horen over zoiets als de keuze tussen recreatie voor velen, of een golfbaan voor enkelen."

De bijeenkomst over de golfbaan is op 28 mei in partycentrum Het Hooghe Land te Hoogland, Kerklaan 1.
Inloop 19.30 uur, start om 20:00 uur.

De participatiebijeenkomst is op donderdag 22 mei a.s. in de Observant vanaf 19.30 uur.

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier