h

SP opent MELDPUNT WSW !

7 juli 2008

SP opent MELDPUNT WSW !

De Tweede Kamerfractie van de SP heeft al enige tijd een landelijk meldpunt voor WSW-ers. Deze informatie wordt mede gebruikt voor onze landelijke standpuntbepaling over de huidige wijzigingen in de WSW.

Omdat dit najaar ook in Amersfoort de WSW en Amfors uitgebreid in de gemeenteraad aan de orde komen willen wij graag uw ervaringen weten!
Op dit moment heeft de Amersfoortse SP-fractie al een klacht van een WSW-er bij de Amfors Groep aangekaart. Het betreft de ongunstige reistijdenregeling voor mensen die ’s morgens eerst bij Amfors moeten bijeenkomen om vervolgens naar hun werkplek ergens anders te reizen. En einde middag geldt natuurlijk hetzelfde. De groep die dit betreft werkt zo steeds een 1/2 uur per dag meer dan normaal – en deze extra tijd wordt op geen enkele manier gecompenseerd.
Voor een sociaal bedrijf vindt de SP dit geen manier van doen, en heeft Amfors dan ook om een reactie gevraagd. SP raadslid Bets Beltman schrijft in haar brief:
“Het lijkt ons in eerste instantie niet logisch, dat een beperkte groep mensen langer moet werken dan de rest. Naar onze mening is hier sprake van werk-werkverkeer, waarbij de reistijd als werktijd dient te worden beschouwd. Deze groep werknemers moeten immers daarna nog naar huis reizen. Bovendien gaat het om mensen met een WSW- indicatie.”
HEBT U OOK VERVELENDE ERVARINGEN? Meld ze ons en wij nemen contact met u op: tel. 06 34199366 of per mail naar bets.beltman@tomaatnet.nl

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier