h

SP vraagt om verbod Mosquito

11 december 2008

SP vraagt om verbod Mosquito

Deze week start het vierde en laatste deel van de campagne 'De jeugd die deugt!'. Gert Boeve, wethouder Jeugd: 'De campagne heeft een positieve impuls gegeven aan de manier waarop volwassenen over jongeren denken.''

Het doel de campagne is om het negatieve beeld van volwassenen over jongeren op straat te nuanceren. Als je vindt dat je als gemeente een campagne moet voeren om het negatieve beeld van volwassenen over jongeren op straat te nuanceren dan past het gebruik van een
mosquito daar niet bij. Dat is de mening van de SP. Zij zullen dinsdagavond bij het college aandringen op een verbod op het gebruik van de mosquito.
MinisterTer Horst van Binnenlandse Zaken heeft de gemeenten onlangs gewaarschuwd dat het gebruik van de mosquito mogelijk de grondrechten van mensen schenden, zoals bewegingsvrijheid en de onaantastbaarheid van het menselijk lichaam. Die gemeenten riskeren een rechtszaak, aldus Ter Horst. Maar de PvdA-bewindsvrouw weigert echter een verbod in te stellen. De SP vraagt zich af wat er nodig is voordat Amersfoort stopt met het gebruik van de Mosquito. Als schending van de mensenrechten geen reden, dan weet de SP het ook niet meer.

stopt met het gebruik van de Mosquito. Als schending van de mensenrechten geen
reden, dan weet de SP het ook niet meer.

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier