h

SP; Fietsie Foetsie; the never ending story!

19 februari 2009

SP; Fietsie Foetsie; the never ending story!

Luchtenveld komt zoveelste belofte niet na.

ROOD Amersfoort vindt dat de gemeente geen eerlijke kans geeft aan de proef die zij per 1 januari gestart is op het centraal station. Per 1 januari kunnen fietsers hun fiets gratis stallen aan de mondriaanzijde van het station, de gemeente doet echter geen moeite om deze mogelijkheid bekend te maken.

'Als mensen niet weten dat zij hun fiets gratis kunnen stallen zullen ze dit ook niet doen, daarmee verminder je de kans van slagen van de proef', aldus Marc Smits namens ROOD Amersfoort.
Verder wordt er nog steeds gewacht totdat de wethouder zijn afspraken nakomt. De wethouder heeft in november belooft te kijken naar de openingstijden van Stichting OpStap waar de weggesleepte fietsen opgehaald kunnen worden, hierover is nog steeds geen duidelijkheid. Ook werd de wethouder de opdracht mee gegeven om de mogelijkheden te onderzoeken om het aantal gratis fietsenstallingen aan het stationsplein uit te breiden, ook op dit punt blijft de wethouder angstvallig stil.
De SP-fractie heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld waarin zij duidelijkheid hoopt te krijgen.

Voor het verduidelijken van de gratis stalling aan de mondriaanzijde hebben de socialisten al een oplossing: 'de gemeente moet gewoon twee spandoeken hangen aan zowel voor- en achterzijde van het station met een tekst als "Stal nu uw fiets gratis in de fietsenkelder aan de Mondriaanzijde", dit is een hele goedkope en effectieve maatregel.'

ROOD en de SP Amersfoort vinden dat het tijd wordt dat de VVD-wethouder nu eindelijk actie onderneemt en zijn afspraken nakomt. Al twee jaar doet hij dit consequent niets als het gaat om de fietsenproblematiek rondom station Amersfoort.

U bent hier