h

Golfbaan: Actiebijeenkomst 6 mei Hoogland-West

30 april 2009

Golfbaan: Actiebijeenkomst 6 mei Hoogland-West

SP organiseert actiebijeenkomst tegen golfbaan in Hoogland-West. Op 6 mei a.s. houdt de SP een informatiebijeenkomst over de voorgenomen aanleg van een golfbaan in Hoogland-West.

Tijdens de avond zal gesproken worden over de plannen voor de golfbaan en welke actie er ondernomen kan worden om te voorkomen dat deze golfbaan er komt. ‘Het lijkt erop dat de golfbaan er gewoon doorheen gerommeld gaat worden, het is echt nodig dat iedereen die tegen de komst van de golfbaan is, dit laat horen’, aldus Marc Smits namens de SP.
De bijeenkomst wordt gehouden in café ‘t Hoekje aan de Coelhorsterweg 21 in Hoogland-West en begint om 20.00 uur. Iedereen die meer informatie wil of mee wil denken over acties tegen de golfbaan is van harte welkom.

Sinds de plannen voor een golfbaan in Hoogland-West bekend zijn gemaakt verzet de SP zich samen met de Hooglanders al tegen deze plannen. In 2007 werden er al 700 handtekeningen aangeboden aan de wethouder maar blijkbaar was de boodschap toen niet duidelijk genoeg.

De afgelopen maanden heeft de Socialistische Partij rond de 1000 protestballen tegen de golfbaan opgehaald. ‘Het is duidelijk dat de mensen de golfbaan niet willen, daarom moet nu gestopt worden met dit plan en moet gekozen worden voor een groen Hoogland-West dat toegankelijk is voor iedereen. De komst van een golfbaan zal het hele karakter van het gebied aantasten en slechts toegankelijk maken voor een selecte groep mensen, dat moeten we niet willen’ aldus Smits.

Inmiddels heeft de gemeente laten weten dat een eventuele komst van de golfbaan geen verkeerstechnische problemen op zal leveren en heeft de Milieucommissie laten weten dat er geen Milieu Effect Rapportage nodig is voor een eventuele aanleg. De SP heeft twijfels bij deze constateringen: “De milieueffecten van de aanleg van een golfbaan zijn zeer ingrijpend. Er is onlangs een inventarisatie gedaan van de flora en fauna in het gebied, met als uitkomst dat er veel bijzonders aanwezig bleek te zijn. Dus had er een Milieueffect rapportage gedaan moeten worden. Dat de rapportage er niet komt heeft veel te maken met de slechte, beperkte vraagstelling van de gemeente” aldus mr. Frans Weijzen, advocaat en SP-lid.

Tijdens de bijeenkomst van 6 mei zal mr. Frans Weijzen dit standpunt verder toelichten, verder zal namens de SP Anya Wiersma de huidige plannen toelichten en zal de groep Verontruste Hooglanders vertellen waarom zij tegen de komst van de golfbaan zijn. Een ander belangrijk deel van de avond zal worden besteed aan de brainstorm van nieuwe ideeën om de golfbaan tegen te houden. Voor meer informatie kunt u mailen naar hooglandwestgroen@gmail.com.

U bent hier