h

Jongeren willen minder Brussel

12 mei 2009

Jongeren willen minder Brussel

Op donderdag 14 mei zal ROOD Amersfoort haar “Nederland wil minder Brussel” fotoactie aftrappen. De actie vindt plaats om 19.00 uur op De Varkensmarkt. Jongeren die ook vinden dat de bemoeizucht van Brussel te groot is kunnen zich in een foto-frame laten fotograferen. De SP-jongeren willen hiermee laten zien dat jongeren ook minder Brussel willen.

“De afgelopen twintig jaar is Brussel uit zijn voegen gebarsten. Europese samenwerking is prima. Maar het moet niet zo zijn dat de Europese Unie steeds meer de baas speelt over zaken die we beter zelf kunnen regelen zoals onderwijs, zorg, openbaar vervoer, de post, cultuur” aldus Jamila Yahyaoui, ROOD-lid en kandidaat voor het Europees Parlement, zij zal donderdag ook aanwezig zijn bij de aftrap.

Marc Smits, contactpersoon van ROOD Amersfoort over de rede van de actie: “Brussel staat doorgaans voor meer macht voor de grotere bedrijven en hun aandeelhouders en voor de afbraak van sociale rechten, lagere lonen en slechtere werkomstandigheden voor werknemers.” ROOD voert de komende weken op verschillende manier actie om ook jongeren op 4 juni te laten kiezen voor minder Brussel met een stem op de SP.

U bent hier