h

Kandidatenlijst SP Amersfoort officieel aangeboden.

18 januari 2010

Kandidatenlijst SP Amersfoort officieel aangeboden.

Vanmorgen in alle vroegte heeft onze lijsttrekker de officiele kandidatenlijst in het stadhuis aangeboden.

Aanwezig namens de Amersfoortse SP waren Geert Groeneveld (lijsttrekker), Bets Beltman (fractievoorzitter), Frits Schoenmaker (nr 4) en Anya Wiersma (oud afdelings voorzitter).

aanbieden

Graag stellen wij de eerste 8 kandidaten persoonlijk aan u voor, daarna volgt de volledige lijst met maar liefst 30 kandidaten:

NUMMER 1 EN LIJSTTREKKER
Geert Groeneveld
Geert (49 jaar) is medeoprichter van de lokale SP-afdeling, waar hij ook een tijd lang voorzitter van geweest is. Of het nu gaat om vechten voor meer en betere sociale woningbouw in onze stad, een grotere verkeersveiligheid of verzet tegen foute sloopplannen. Geert staat zijn mannetje in de Raad, volhardend in wat hij als rechtvaardig en dus noodzakelijk ziet. Nadat hij 18 jaar als machinist bij de Nederlandse Spoorwegen heeft gewerkt heeft Geert zich omgeschoold tot personeelsfunctionaris bij de NS. Ook was hij actief binnen de OR en vakbeweging. Geert woont in het Leusderkwartier.

NUMMER 2
Bets Beltman
Bets is vanaf 2003 raadslid. Al veel langer is zij actief binnen de SP. Bets is op dit moment voorzitter van de SP-fractie in de Raad Actievoerder bij uitstek, weet zij haar inbreng in de Raad te combineren met een intensief contact met de mensen in de wijken. Bezuinigingen op Meldpunten Wijkbeheer en buurthuizen? Armoedebeleid of belangen van de Sociale Werkvoorziening? Bets gaat de strijd aan, zowel binnen als buiten de Raad! Als iemand weet wat er leeft is zij het!
Naast haar raadswerk is Bets werkzaam in een financiele functie binnen het onderwijs. Bets woont in het Soesterkwartier.

NUMMER 3
Ad Meijer
Nieuwkomer op de lijst. Na 30 jaar werkzaam te zijn geweest voor diverse medische groothandels, waarvan de laatste 15 jaar als eigenaar/ondernemer, wil Ad (52) zich nu wijden aan een sociaal Amersfoort. Sleutelbegrip en kern van zijn motivatie als raadskandidaat is: solidariteit! Solidariteit van rijk met arm, van autochtoon met allochtoon enz.
Ad heeft zich in het verleden o.a. ingezet voor OR-werk, vakbeweging en schoolbesturen. Ad woont in Nieuwland.

Nummer 4
Frits Schoenmaker
Ervaren rot in het vak, want al 8 jaar raadslid! Frits is niet alleen gewaardeerd op grond van zijn niet aflatende inzet t.b.v. milieu, verkeer, terugkeer van ten onrechte opgeheven buslijnen en woningbouw, ook is hij erkend scherp analyticus en stukjesschrijver! Eens stond hij aan de wieg van de SP in onze stad. De SP-fractie hoopt nog lang van zijn strijdbaarheid te kunnen profiteren! Frits woont op de Berg-zuid.

Nummer 5
Lia van Son
Lia (44) is ook een nieuwkomer op de lijst. Zij is al jaren actief betrokken bij de SP. Aan veel acties heeft zij meegedaan. Zo verzette zij zich fel tegen de golfbaan in Hoogland West en de sloop van woningen in de Kelvinstraat. Ze is sociaal bewogen en erg verontwaardigd over onrecht dat machthebbers mensen kunnen aandoen. Inmiddels Organisatie secretaris van het afdelingsbestuur heeft zij een gevarieerd arbeidsverleden. Zij was zowel werkzaam in het maatschappelijk werk als in marketing en vormgeving. Lia maakt zich sterk voor gelijke behandeling en gelijke rechten voor iedereen! Lia woont in Randenbroek.

Nummer 6
Hendrik van Ens
Hendrik (44), socialist in hart en nieren, ziet de SP graag zichtbaar op straat en zet in op een menselijker samenleving, waarin het voor iedereen prettig en sociaal wonen is. Hendrik werkt in de Natuurwinkel in Amersfoort. Een bewuste keuze! Ook is hij een bekend gezicht achter de bar bij poppodium De Kelder. Inzet voor jongeren staat bij Hendrik zowiezo hoog in het vaandel, gegeven zijn betrokkenheid bij Lobbus, een driewekelijks kinderkamp in Zeist. Hendrik zet zich binnen het afdelingsbestuur met name in voor de kraam, die de SP zichtbaar maakt in de wijken! Daarnaast is hij sinds januari j.l. afdelingsvoorzitter van de Amersfoortse SP. Hendrik woont in Schothorst.

Nummer 7
Frans Weijzen
Frans is al jaren een boegbeeld van de SP in Amersfoort! Zijn lange ervaring in de sociaal-advocatuur maakt hem niet alleen tot een bekend en gepassioneerd spreker, maar heeft hem met name gevormd tot een krachtig bepleiter van de belangen van mensen die een extra steun in de rug wel kunnen gebruiken. Een SP-er in iedere vezel dus! Zichtbaarheid en Interne Vernieuwing ziet hij als belangrijke opgaven voor de SP de komende jaren. De afgelopen jaren liet zijn advocatenpraktijk een optreden in de Raad nog niet toe, maar als zijn praktijk zich blijft ontwikkelen zoals zich dat nu laat aanzien, is hij straks zeker beschikbaar voor de Raad. Frans woont in het Leusderkwartier.

Nummer 8
Peter van Griensven
Peter (48) heeft een sociale achtergrond en een rijke levenservaring. Na de MTS was hij achtereenvolgens fabrieksarbeider, psychiatrisch verpleegkundige, verkoper, vertegenwoordiger, WOZ-taxateur en tenslotte makelaar met een eigen kantoor en dus ondernemer. Peter is op dit moment buitengewoon fractielid, een functie die hij ook in 2002-2003 bekleedde. Zijn erg brede ervaring maakt dat hij zich goed kan verplaatsen in andermans situatie. Peter vindt nadrukkelijk dat de sterkste schouders de zwaarste lasten moeten dragen. Peter woont in Vathorst.

U ziet dat onze kandidaten stuk voor stuk mensen zijn die midden in de samenleving staan. Dat is voor een partij als de SP essentieel! Geen elite-partij, cult-club of andersoortig lifestyle-gezelschap, maar mensen die zich strijdbaar willen opstellen voor de belangen van de gewone man of vrouw, kritisch staan tegenover alles wat groot en machtig is, omdat de menselijke maat uiteindelijk norm hoort te zijn!

Complete kandidatenlijst:
Machteld Mossink
Anya Wiersma
Joris Vermaesen
Mark Veenbrink
Immy Scholte
Dick Vestdijk
Mitra Gashti Khah
Milenko Djordjevic
Dennis Grippeling
Nel Groenendijk
Ada de Smit
Tineke Yurumuz
Pierre van Schooneveld
Mieke Knaup
Lucien Sijtsma
Wim Schoonheijm
Truus Hamers
Pieter Cloo
Willem Hamels
Mieke Horlings
Wim v Gammeren
Bien vd Brink

aanbiedenlijst2


Foto: SP
Foto: SP

U bent hier