h

Rel om beplakken verkiezingsborden door SP Amersfoort!

25 januari 2010

Rel om beplakken verkiezingsborden door SP Amersfoort!

De afgelopen dagen heeft de SP Amersfoort de landelijke pers weten te halen.

stadsring

Helaas staat zowel in het Algemeen Dagblad als op de site van de Telegraaf, de Spits! en RTV-Utrecht dat sympathisanten van onze afdeling de verkiezingsposters van andere partijen hebben over geplakt. Dit bericht bevat onjuiste informatie en dat willen wij door middel van dit bericht rechtzetten.

Helaas is er een bericht door RTV-Utrecht opgepikt, dat het volgende zegt:

Quote: 'Het lijkt een traditie te worden dat de SP in de Keistad posters van de 'concurrentie' overplakt, want het gebeurde ook bij andere verkiezingen. Ook dit keer zegt de socialistische fractie niet te weten wie hier achter zit'.
Aldus de site van RTV-Utr.

Zoals inmiddels ook op de site van RTV-Utrecht te lezen is, hebben wij hierop vrijwel meteen gereageerd.

De redactie van RTV Utrecht moet eerst het nieuws controleren voor dat zij iets plaatst. Papegaaien kan iedereen. In Amersfoort is door de SP niet over posters van anderen heen geplakt, alleen op lege plekken. Dit heb ik zelf gezien. Het steekt de BPA, de grootste klager, gewoon zelf dat ze niet de eerste waren. Laten we het hebben over de echte zaken die er toe doen. Bezuinigen op de WMO gehandicaptenzorg, wachttijden voor een huurhuis van 7 jaar, sluiten van buurthuizen en meldpunten. Verkeersinfarct, bezuinigen op de agent in de straat.
Geert Groeneveld uit Amersfoort | 24-01-2010 13:57

De SP plakt niet over de boodschap van anderen heen edoch, zij plakken slechts op kale borden. Anders zijn ze zo kaal nietwaar? Bij mij wekten deze schone "jij ik wij" posters geen woede op. Ze waren anders... en ze doen dat gewoon...wie dat dan toch steeds doet? Geen idee maar ze zijn wel steeds: nummer1. Toch leuk hoor zo'n traditie.
stellina uit Amersfoort | 22-01-2010 21:12

Ondanks deze tegenreactie, hebben verschillende sites dit bericht van RTV-Utrecht over genomen. Zo rolt het balletje steeds verder en verder zonder dat ons van de Amersfoortse SP iets wordt gevraagd.

Wat opvallend is, is dat bij geen van de berichten een foto is geplaatst van de Amersfoortse beplakte borden. De Telegraaf zet er zelfs een foto bij die in een gemeente is genomen die afgelopen jaar verkiezingen had, met de frisse wind leus. En dat vinden wij nogal triest.

Daarom op onze site een tweetal foto's waaruit blijkt dat:
1. er inderdaad verkiezingsposters door de SP op de verkiezingsborden zijn geplakt,
2. deze posters zijn geplakt toen de borden kaal waren,
3. de posters dus gewoon overgeplakt kunnen worden,
4. dat dan dus ook gebeurt,
5. dat de poster van de BPA nog steeds nergens hangt
6. wij de grootste hebben (poster, mond en daden) maar misschien is dat een mannending?

bergseborden

Kijk, misschien is het een beetje flauw, maar laten we discussieren waar het over moet gaan, Thuiszorg, afbraak van de sociale woningbouw! Dat zijn belangrijke dingen. Tot as dinsdag bij de demonstratie!

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier