h

SP vocht voor doorgang lijsttrekkersdebat op TV en staat volledig achter verklaring Rob Lampe!

24 februari 2010

SP vocht voor doorgang lijsttrekkersdebat op TV en staat volledig achter verklaring Rob Lampe!

De SP schaart zich volledig achter de verklaring van Rob Lampe met betrekking tot het geen doorgang vinden van het door Omroep Amersfoort uit te zenden TV Debat. SP-campagneleider Ad Meijer heeft, als coördinator van dit project, alles gedaan om de andere politieke partijen in de stad te bewegen tot deelname.

Er was eigenlijk geen enkel inhoudelijk argument om niet mee te doen aan dit debat. Het excuus dat de voorbereiding rommelig was, omdat Omroep Amersfoort lang wachtte met het doen van een voorstel, is niet geloofwaardig, want een lijsttrekker met jarenlange ervaring in de locale politiek, heeft echt aan 2 weken voorbereidingstijd genoeg! Het andere voorwendsel, dat Fritz de With, de producent, partijdig zou zijn, doet geen opgeld. Zijn rol was louter productietechnisch van aard, niet inhoudelijk en in de opnames zou niet worden geknipt.

De partijen die niet wilden (CDA, PvdA, D66, Groen Links en de Christen Unie) hebben zich door angst laten leiden! De lijsttrekkers moesten in een indringende opname, met een voor hun onbekende andere lijsttrekker, inhoudelijk discussiëren over gemeentelijke onderwerpen. Deze vorm laat onverhuld zien wat iemand echt inhoudelijk te melden heeft. SP lijsttrekker Geert Groeneveld zag dit debat dan ook met vertrouwen tegemoet. Het lijkt er op dat de lijsttrekkers van de afhakende partijen die confrontatie niet aandurven…

De SP, NCPN, TROTS, VVD en de Lijst Lashkari hebben ballen getoond door dit debat wel aan te durven!

Hieronder de onverkorte verklaring van Rob Lampe, die hij gisteren naar alle betrokken politieke partijen gestuurd heeft en die de volledige instemming heeft van de SP:

“Vanmorgen heb ik besloten om mijn medewerking aan het slotdebat te beëindigen. En heb eerst Fritz en daarna Ad geïnformeerd.

Na mijn toezegging mee te doen aan het initiatief van STS-Digital, heb ik begrepen dat er eigenlijk van alle partijen enthousiaste reacties waren op dit initiatief. Dat leek mij ook voor de hand liggend, want het zou iedere partij een groot goed moeten zijn zo'n mogelijkheid om met de burger te communiceren te benutten. Een podium voor alle lokale media, krant, omroep en youtube. Heel veel breder konden wij het niet maken. U wel?

Een aantal campagneleiders reageerde enthousiast en dat gaf alle vertrouwen er een mooie afsluiting van de campagne van te kunnen maken.

Voor iedereen precies dezelfde kansen en uitdagingen en tijdens het debat minimaal twee keer de mogelijkheid om het eigen verhaal ongestoord over het voetlicht te brengen. Waar krijg je die kans voor 200 euro.

De prijs kan het probleem dus niet geweest zijn, het format ook niet want dat bood iedereen exact dezelfde kansen, de technische faciliteiten ook niet, want die zijn meer dan professioneel te noemen, de lokatie was gereserveerd, de rekwisieten waren geregeld, waarvoor wij onze dank nog aan KOK woninginrichting en de bloemboetiek aan de overkant van de straat moeten uitspreken. Uw inhoud moet ook al maanden op orde zijn geweest en last but not least, de presentatie; die was ook, naar ik begrepen heb, geen probleem. Immers dat werd mij door de meeste campagneleiders persoonlijk gezegd of geschreven. Maar wat is het dan dat u een geweldige kans als deze zo laat liggen? Angst voor de burger, angst voor het publieke debat, angst voor uw tegenstrever of angst voor de enige onbekende in dit verhaal, wie tref je tegenover je in de LOVE-seat?

Allen die positief reageerden, (Trots, SP, VVD, BPA, Lijst Lashkari, NCPN) dank voor jullie vertrouwen. Allen die afhaakten, (CDA, CU, PvdA, D66, Groen Links) u legt het mij en de burger wel een keer uit. Want ik snap het niet, maar heb wel zondag een heerlijk vrije dag. Nu maar hopen dat de zon schijnt.

Ik heb mijn keuze al gemaakt, velen die ik op straat spreek nog niet en zouden het nog eens bestuderen. Zouden ze dat doen? Of was dat een sociaal wenselijk antwoord? U had het ze in ieder geval een heel stuk makkelijker kunnen maken en hen laten zien dat u echt met alle burgers wilde communiceren en dat een hoge opkomst u alles waard is. Volgens mij een gemiste kans voor de lokale politiek.

Hartelijke groet en tot ziens hier of daar, Rob Lampe”

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier