h

Asbest daken in de wijk Jeruzalem

6 juli 2010

Asbest daken in de wijk Jeruzalem

Twee maanden geleden heeft de huurderscommissie van het wijkje Jeruzalem contact opgenomen met de SP fractie over de asbestdaken die op de huizen en schuurtjes liggen.
Vorig jaar zijn alle asbestdaken met een soort lijm besproeid om te voorkomen dat er asbestvezel vrij zouden komen van de half vergane daken. De huurderscommissie wilde van de verhuurder de Alliantie weten of er gezondheidsrisico’s waren(geweest) en wat de verdere plannen waren.
Helaas wilde de Alliantie geen informatie met de huurderscommissie delen. Hierop heeft de commissie zelf een onderzoek naar de daken in laten stellen.

Uit het onderzoek bleek dat het niet was toegestaan om de asbestplaten te behandelen met lijm en dat de daken verwijderd moesten worden. De SP fractie heeft aan het College mondelinge vragen gesteld over de rol van bouw en woningtoezicht het behandelen met lijm van de asbestdaken. ook is de vraag gesteld of het College onderzoek wil gaan doen naar de gezondheidsrisico’s in het wijkje Jeruzalam.
Helaas was het College niet op de hoogte van het mogelijk illegaal behandelen van de asbestdaken door de Alliantie. Het College heeft toegezegd te onderzoeken of de Alliantie geen regels heeft overtreden en/of het zinvol is om de gezondheidsrisico’s te onderzoeken.
Ondertussen heeft de Alliantie in overleg met de huurderscommissie besloten de daken te gaan vervangen.

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier