h

SUCCESVOLLE SP-ACTIE BIJ AMERSFOORTSE RWA-BEDRIJVEN

23 november 2010

SUCCESVOLLE SP-ACTIE BIJ AMERSFOORTSE RWA-BEDRIJVEN

Gisteren en vanmorgen heeft de SP bij Amersfoortse RWA-bedrijven actie gevoerd. Vrijwel alle werknemers bij deze bedrijven ondertekenden een petitie tegen de bezuinigingen op de sociale werkvoorziening. Ook gaven veel van deze werknemers mee te doen aan de grote landelijke manifestatie in Den Bosch op zaterdag 27 november. De RWA voert met haar bedrijven als Metafors, Pakfors, Grafifors en Eemfors de Wet Sociale Werkvoorziening uit in Amersfoort en omgeving.

wij willen werk geen armoede actie!

De regering wil jaarlijks 120 miljoen euro bezuinigen op de sociale werkvoorziening. Onder meer als gevolg daarvan dreigen er, volgens het Centraal Planbureau, voor 2015 tenminste 30.000 arbeidsplaatsen in deze sector verloren te gaan. Dat is ongeveer een derde van het totale aantal.

De SP wil met haar actie deze werknemers met een arbeidshandicap een hart onder de riem steken. Het gaat niet aan dat de regering uitgerekend deze zeer kwetsbare groep de rekening van de economische crisis laat betalen.
Wajongers en WSW'ers hebben deze crisis niet veroorzaakt.
Bovendien wil de partij deze werknemers de gelegenheid bieden om voor hun belangen op te komen. Door de petitie te ondertekenen en op zaterdag a.s. deel te nemen aan de manifestatie in de Brabanthallen krijgen zij een stem die gehoord wordt.

De actie is een groot succes! Vrijwel alle aanwezige werknemers, meer dan 120, ondertekenden de petitie en velen gaven aan ook aanstaande zaterdag naar Den Bosch te willen komen.

,,De lokale SP’ers werden positief begroet. De ontvangst op de verschillende locaties voelde als een warm bad. We werden van afdeling naar afdeling gestuurd met de petitiekaarten,'' aldus Wim van Gammeren, één van de actievoerders.

anti armoede actie bij wsw Immy zamelt handtekeningen in

Solidariteit is een kwestie van beschaving!

U bent hier