h

Niets te koop bij weggeefwinkel SP

2 december 2010

Niets te koop bij weggeefwinkel SP


SUCCESVOLLE SP-WEGGEEFWINKEL
De SP Amersfoort heeft afgelopen zaterdag 27 november een weggeefwinkel georganiseerd op de Varkensmarkt. In het kader van de internationale niet-winkeldag werden spullen gratis weggegeven.

Zo dicht bij Sinterklaas was afgelopen zaterdag één van de drukste winkeldagen in Nederland. Een ideale mogelijkheid om het doorgeslagen consumentisme aan de kaak te stellen. Ook armoede en de huidige economische crisis waren thema's die tijdens de kraam werden besproken.

Op de Varkensmarkt was een kraam vol met ingezamelde spullen te vinden, die gratis mee genomen mochten worden. De kraam leverde vele positieve reacties en gesprekken op. Over één ding was iedereen het eens: de beste dingen in het leven zijn niet te koop!

,,Vandaag is de drukste winkeldag van het jaar. Veel mensen doen vandaag de sinterklaas- en kerstinkopen. Sinds 1995 is het ook in Nederland internationale niet-winkeldag. Vandaag is immers de dag bij uitstek om eens kritisch te kijken naar het consumentengedrag en het najagen van economische groei," aldus de organisatoren.

De SP verzet zich zowel landelijk als in Amersfoort tegen een te grote invloed van de economie op het dagelijks leven van mensen. Bent u nieuwsgierig wat de SP doet of wat u kunt doen? Spreek ons aan, of neem contact op met ons! amersfoort@sp.nl

En vergeet niet: de belangrijkste dingen in het leven zijn niet te koop.

U bent hier