h

Bewoners verzetten zich tegen sloop van de hoven!

3 mei 2011

Bewoners verzetten zich tegen sloop van de hoven!

In samenwerking met de 'bewonerscommissie De Leonorehofflat' organiseert de SP op donderdag 5 mei om 19.15 uur een bewoners- en persbijeenkomst in de kantine van sporthal Schuilenburg, Leonorehof 3. Woon je in de hoven? In de omgeving van de Leonorehofflat? Kom dan ook!

SP-er Frits Schoenmaker merkt op dat een aantal huurders de sloop van de Leonorehofflat wil tegenhouden en daarvoor de overige huurders heeft benaderd. Volgens Schoenmaker is een grote meerderheid tegen de sloop van hun flatwoning.

De bewoners willen zich op alle mogelijke manieren tegen de sloop verzetten, kondigt Schoenmaker aan. Dat zal waarschijnlijk langs juridische weg moeten gebeuren, denkt Schoenaker. De bewonerscommissie heeft de SP gevraagd de actie te ondersteunen. De Leonorehofflat maakt deel uit van de De Hoven. De flats staan op de nominatie om gesloopt te worden voor het plan Hogewegzone van woningcorporatie De Alliantie. Om te kunnen slopen moet zeventig procent van de huurders daarmee instemmen.

U bent hier