h

OPROEP TOT OPSTAND VAN SOCIALISTISCHE PARTIJ IS ALLEEN GEHOORD DOOR BURGER!

31 mei 2011

OPROEP TOT OPSTAND VAN SOCIALISTISCHE PARTIJ IS ALLEEN GEHOORD DOOR BURGER!

De handtekeningen actie die door de SP is gestart naar aanleiding van de vele protesten tegen de bezuinigingen in de raad mag een groot succes worden genoemd. Stond twee dagen geleden de teller nog op ongeveer 450 reacties bij de fractie van de Socialistische Partij, vandaag telt men meer dan 1056 stemmen! Er zal nog een dag of 3 een na-ijl effect zijn van kaarten die zijn opgestuurd, maar nog moeten worden bezorgd door de post. De inmiddels binnengekomen kaarten zijn vanavond aangeboden voor de raadsvergadering, tijdens mocht niet. Strikt formeel werden ze aangenomen maar strikt formeel doet men niets.
Fractievoorzitter Beltman: ,,Ik ben ontzettend pissig. Het verbaast mij oprecht dat de fracties alleen zeggen 'goed dat jullie dat hebben gedaan', maar er vervolgens gewoon niets mee doen. Er wordt niet geluisterd naar de protesten. Meer dan 1000 stemmen worden gewoon genegeerd, terwijl het toch meer dan het tienvoudige is van wat men zelf heeft bereikt. Tot overmaat van ramp stemt men ook nog in met het bestuursakkoord, als braafste kindje van de klas. Vele gemeenten staan op en zeggen nee, maar zo niet hier. Triest word ik hiervan, heel triest."

kaarten moesten buiten de raadzaal blijven

Wat een schril contrast is deze actie als je het vergelijkt met het door het college opgezette inspraaktraject. Met een afgehuurde Flint, waar misschien 30 aanwezigen waren die niet vanuit het gemeentebestuur zelf waren afgevaardigd. De SP laat zien dat het binnen korte tijd mogelijk is om de burger van de stad wel te bereiken, met een doelmatige inzet van middelen. Helaas trekt men zich ten stadhuize weinig aan van de mensen die protesteren.

"Het resultaat van de kaartenactie laat zien dat de mensen de prioriteiten die de SP stelt steunen. De stemmen liggen redelijk verdeeld, ieder van onze onderwerpen vindt flinke steun bij de mensen die de moeite hebben genomen om de kaarten in te vullen en op te sturen. Wij hoopten dat het college mede hierdoor tot inkeer zou komen en hun onzalige plannen bij zou stellen". aldus Bets Beltman, fractievoorzitter van de SP.

Frits Schoenmaker, voormalig raadslid en de afgelopen dagen druk in de weer geweest de kaartenactie zegt: "Mensen kunnen zich gewoonweg niet vinden in het bezuinigen op senioren, zorg, wijkcentra en armoedebeleid. Ook het voortzetten van de huidige bibliotheken en bibliobus vind men belangrijk. Het wordt voor de mensen steeds meer zichtbaar waar de regering en ook dit college mee bezig zijn. Men stapelt deze bezuinigingen op de landelijke en voor velen is de koek op. Dat blijkt ook door de vele reacties die op de kaarten zijn bij geschreven, sommige commentaren zijn echt schrijnend".

"Bets: Ik ben ontzettend pissig. Strikt formeel wordt er door de partijen gereageerd. Het verbaast ons oprecht dat de fracties alleen zeggen 'goed dat jullie dat hebben gedaan', maar er vervolgens gewoon niets mee doen. Er wordt niet geluisterd naar de protesten, noch naar de burgers die hebben ingesproken twee weken geleden. Meer dan 1000 stemmen worden gewoon genegeerd, terwijl het toch meer dan het tienvoudige is van wat men zelf heeft bereikt. Tot overmaat van ramp stemt men ook nog in met het bestuursakkoord, als braafste kindje van de klas. Vele gemeenten staan op en zeggen nee, maar zo niet hier. Triest word ik hiervan, heel triest".

Een noot van de webredactie: Toch zullen we blijven strijden om mensen te laten spreken, de koek is op!

http://www.uitgesprokeneo.nl/reportage/crisis-in-de-keistad-de-burger-betaalt/
filmpje EVA: SP actiepartij

U bent hier