h

REACTIES OP DE KAARTENACTIE

29 mei 2011

REACTIES OP DE KAARTENACTIE

STOP DE BEZUINIGINGEN met die leus is SP-fractie een offensief begonnen om de bezuinigingen op de bibliotheek, senioren, wijkcentra, armoedebeleid, zorg en sport tegen te gaan. De eerste actie was bij de bibliotheek Kruiskamp aan het Neptunusplein, dat met sluiting wordt bedreigd. ,,Als je deze bibliotheek sluit, zeg je eigenlijk tegen deze mensen ‘ga maar naar binnen achter de geraniums zitten,’’ zegt een bezoeker van de bibliotheek als hij een vrouw met een rollator en een boek de bibliotheek ziet verlaten. Een moeder met vier kinderen wil voor de bibliotheek gaan liggen als deze sluit. Medewerkers van het naastgelegen wijkcentrum De Roef namen de protestkaarten mee naar binnen.
Bij de voedselbank was een veel gehoorde reactie: ,,Ik weet niet waarom ze ons altijd moeten pakken, we kunnen gewoon niet meer met minder toe.'' of: ,,Ik word er wanhopig van. Ik weet niet meer wat ik moet doen. Ze weten gewoon weg echt niet waarmee ze bezig zijn.'' of ,,Wij hebben al niks, ik wilde dat ze dat kwamen jatten!''

Medewerkers van de Groene Stee willen wel een dag in het gemeentehuis gaan werken, omdat zij op termijn geen werkplek meer zullen hebben. Moeder met kindje voor op de fiets bij de bibliotheek Kruiskamp begrijpt er niets van: ,,Het is een slechte zaak. Ik kom uit Liendert en ik kom hier met mijn zoontje om boekjes voor te hem te lenen. Als hij sluit wordt dat wel een stuk moeilijker.”
Mensen zijn blij dat de SP actievoert: ,,Tenminste één partij die wat doet en de mensen laat zeggen wat ze willen. Kleur doet er niet meer toe, we moeten gehoord worden.''
Enkele opmerkingen op een rijtje:
- Medemenselijkheid!
- Wat gaat er gebeuren met de oude mensen
- Jammer, wij hebben veel armoede gehad en zeker in de oorlogsjaren
- Gemeente eerst bij zichzelf zoeken en tafelzilver verkopen
- Tegen deze bezuinigingen! Ben 90 jaar
- Na 1945 is door onze generatie, met primitieve middelen en laag inkomen, ons land opgebouwd. Terug naar die tijd?
- Te gek gewoon dat alles maar weg moet voor de gewone mensen.
- Stoppen met plan Randenbroekerbos

Dit zijn enkele van de vele reacties die de raadsfractie van de SP heeft ontvangen op de bliksemactie, die de SP de afgelopen anderhalve week heeft gevoerd. De teller staat nu op 452, maar fractievoorzitter Bets Beltman verwacht dat veel reacties maandag en dinsdag nog binnen zullen komen. De bliksemactie, heeft zich met name gericht tegen het sluiten van de bibliotheken, ouderen- en wijkcentra en tegen bezuinigingen op het armoedebeleid en de zorg.

U bent hier