h

SP GAAT GEVOLGEN VERKEERDE BEZUINIGINGEN ZICHTBAAR MAKEN.

22 augustus 2011

SP GAAT GEVOLGEN VERKEERDE BEZUINIGINGEN ZICHTBAAR MAKEN.

De SP fractie legt zich niet neer bij de éénzijdige invulling van de bezuinigingen in Amersfoort. Alleen door de partijen van het college bedachte bezuinigingen zonder het daadwerkelijk horen van de mensen die het betreft, is volgens de SP geen optie. Het gemeentebestuur werkt op dit moment bezuinigingen uit. Bezuinigingen waar menig mens en instantie het niet mee eens waren. Straks, bij de begrotingsbehandeling in oktober/november, worden er door college en raad definitieve keuzes gemaakt. Een belangrijke datum in deze vaststelling is 11 oktober aanstaande. Dan kunnen mensen en organisaties in een hoorzitting -opnieuw- hun mening geven. De SP fractie wil dan, samen met al die organisaties en mensen, duidelijk laten weten dat het anders moet en kan.

Samen met velen van u, hoopt de SP op een ruimere inspreektijd. Je zegje moeten doen in 1 tot soms 3 minuten, over iets waar ambtenaren maanden over hebben gedaan, heeft gemaakt dat in het verleden mensen hun verweer moesten inkorten tot een niveau waarop amper meer duidelijk te maken was wat men wilde zeggen.

Als voorbereiding op deze definitieve en laatste inspreekronde heeft de SP fractie diverse organisaties uitgenodigd om op 1 september om 20.00 uur naar de Oude Viltfabriek, Arnhemseweg 47, te komen. De betrokkenheid van de mensen, die echt met de gevolgen van deze bezuinigingsaanpak verder moeten, is van groot belang.
Ook zal de fractie van de SP opnieuw een kaartenactie beginnen. De vorige, die in mei opriep tot protest tegen de bezuinigingen op met name zorg, welzijn, cultuur, sport en wijkonderhoud, was met ruim 1200 reacties erg succesvol. Nu kan iedereen een kaart opsturen met zijn of haar ervaringen onder het motto “Waar hebt u last van?”. Omdat de gevolgen van de bezuinigingen vaak later merkbaar zijn, zal deze actie net zo lang duren als noodzakelijk blijkt. De eerste reacties wil de SP fractie graag op 11 oktober aan college en gemeenteraad aanbieden.

waar heeft u last van?

Tijdens de behandeling van de “Nota Bezuinigingskader” in mei j.l. hebben nogal wat raadsleden, met name van de collegepartijen, laten weten dat zij de gevolgen voor de inwoners niet goed konden overzien. Welnu, de SP fractie zal deze collega-raadsleden op hun wenken bedienen. Met u samen is dit de laatste kans om de raadsleden te vertellen wat de bezuinigingen voor u of de instantie waar u werkt inhouden. Op naar 11 oktober, laat uw stem horen voor het echt te laat is!

De SP is geen anti bezuinigingspartij, we zijn niet altijd tegen. Soms zijn bezuinigingen echt onvermijdelijk. De SP is het echter niet eens met het neerleggen van de rekening bij een kleine groep mensen die bijvoorbeeld, door zoiets als simpelweg ouder worden, deze eenzijdige rekening moeten gaan betalen. Natuurlijk moet de omvang van bezuinigingen, ook op langere termijn, goed onderbouwd zijn. Bezuinigen mag niet ontaarden in afbraak en dat doet het nu wel. Vooral dienen de lasten eerlijk te worden verdeeld. In eerste instantie in eigen vlees snijden en mensen die afhankelijk zijn of zorg nodig hebben zo veel mogelijk ontzien. Juist dáár is Amersfoort nu in de fout gegaan. Prestigeprojecten, gemaakt van asfalt en eigen hobby’s zijn ongemoeid gelaten. Mensen in de bijstand, ouderen en andere afhankelijken; zoals gehandicapten, krijgen de rekening. Dat is geen solidariteit en geen solidair beleid! Zo’n gemeentebestuur vindt de SP recht tegenover zich!

U bent hier