h

Amersfoort: Kom naar het stadhuis morgen!

24 oktober 2011

Amersfoort: Kom naar het stadhuis morgen!

Nee, alles is nog niet beslist! De in mei nog algemeen omschreven bezuinigingen worden pas officieel als de begroting wordt vastgesteld. Dat gebeurt in november. De hoorzittingen, waar gewone Amersfoorters hun mening over deze begroting, met 20 miljoen aan bezuinigingen, kunnen geven, zijn aanstaande dinsdag om 19.00 uur. Het heeft dus zin om je stem te laten horen. Geef je daarom op bij griffie@amersfoort.nl of 033-4694379 om te kunnen inspreken op dinsdagavond 19.00 uur, op het stadhuis in Amersfoort.

Hebt u een bijstanduitkering en vervalt ook nog eens uw participatieregeling? Woont u in Zielhorst en sluit uw bibliotheek èn wijkcentrum? Bent u wat ouder en wordt uw bewegingsgym wegbezuinigd? Heeft uw al jaren uw klaverjasclub in het buurthuis en kunt u daar ineens niet meer naar toe? Maakt u zich zorgen over uw buurt, omdat er geen plek meer is waar mensen samenkomen? Wordt het straks stil op straat en kent u de mensen in uw wijk niet meer? Maakt u gebruik van de voedselbank en wordt zelfs daar de coördinator nog wegbezuinigd?

De SP is, op zich, niet tegen bezuinigingen. In mei kwam de gemeenteraadsfractie van de SP nog met voorstellen om 10 miljoen te bezuinigen. De gemeente werkt per slot van rekening met belastinggeld. Geld van ons allemaal en dat moet zo doelmatig mogelijk worden uitgegeven. Maar bezuinigingen moeten wel rechtvaardig zijn. Een gemeentebestuur mag niet aan de ene kant miljoenen over de balk gooien met prestigeprojecten als Eemplein en Kersenbaan en aan de andere kant juist geld weghalen bij mensen die het persé niet kunnen missen! Bovendien heeft dit college van b&w geen grip op de geldstromen. Kijk naar de miljoenentekorten bij het Eemhuis. Een gemeente die zelf geen orde op zaken kan stellen, maar die wel geld van mensen met een uitkering wil afpakken, omdat het niet anders zou kunnen?

Kom daarom met zoveel mogelijk mensen dinsdag inspreken op het stadhuis. Laat uw stem horen, want u kunt het verschil maken! Op het stadhuis denken ze dat er maar een paar insprekers zullen komen, dat u het allemaal wel best vindt. Laat zien dat ze er naast zitten! Dat het u wel wat uitmaakt. Het gaat toch om uw inkomen, uw buurthuis en uw bibliotheek?

De SP zorgt dinsdag voor een warme ontvangst met soep en informatie op het plein voor het stadhuis vanaf 18.30 uur. Welkom!

U bent hier