h

SPot met Anja Meulenbelt over Israël en Palestina

7 november 2011

SPot met Anja Meulenbelt over Israël en Palestina

Afgelopen zondagmiddag was het alweer zover; de eerste zondagmiddag van de maand, dus SPot! Deze keer hadden we Anja Meulenbelt te gast over het onderwerp Israël en Palestina. Het was beslist geen saaie lezing, er werd duidelijk aangezet tot nadenken. Anja deelde drie paradigma's uit over het Israëlisch/Palestijns conflict, zodat je duidelijk kon krijgen waar je stond in je opvatting. Als gespreksleider danwel tijdbewaarder trad deze keer Ad Meijer op.

Anja Meulenbelt vertelt over Gaza en de Westoever

Het eerste halfuur stond in het teken van het bespreken van de paradigma's en een uitleg over de problematiek. Na een korte pauze zijn we verder gegaan met het stellen van vragen en het verhelderen van de problemen in de bezette gebieden. Geen moment viel het stil. Er is gesproken over de huidige situatie in Israël m.b.t. Iran, de net vertrokken schepen richting Gaza en de Stichting Kifaia (o.a. zorg voor gehandicapte kinderen in Gaza), waarvan Anja oprichtster is.
Na de afronding even na 5 uur, hadden de bezoekers de gelegenheid om boeken van hun gading aan te schaffen die Anja zelf had meegebracht, of konden zij iets van de Palestijnse etenswaren aanschaffen die de Wereldwinkel uit Amersfoort beschikbaar had gesteld.

veel vragen voor Anja

Het was een interessante middag met leuke bezoekers en een zeer betrokken Anja Meulenbelt, die echt geen moment verveelt! Mocht je het gemist hebben, en toch benieuwd zijn naar de inhoud van Anja's lezing, er staat veel materiaal op haar weblog. Onderaan dit artikel vind je de link, evenals de link naar Kifaia, -die nog donateurs kunnen gebruiken-.

Rest ons alleen nog de organisatie, bezoekers en Anja te bedanken voor een zeer geslaagde en interessante middag! Dank aan allen.

http://www.kifaia.nl
http://www.anjameulenbelt.nl

U bent hier