h

STRIJD VOOR BUURTEN, BIJSTAND EN ZORG GAAT DOOR.

18 november 2011

STRIJD VOOR BUURTEN, BIJSTAND EN ZORG GAAT DOOR.

De Amersfoortse collegepartijen hebben deze week hun dikke 20 miljoen binnen geschraapt. Aan doekjes voor het bloeden geen gebrek. Diverse moties en amendementen moeten de indruk wekken dat deze partijen erg hun best gedaan hebben om de pijn te verzachten. De mensen in de stad weten wel beter…

door: Ad Meijer, fractievoorzitter

Zeker, de SP heeft zich sterk gemaakt voor behoud van de coördinator van de voedselbank. Dat is gelukt. Ook is er een SP amendement, dat bezuinigingen op de gehandicaptensport tegengaat, met algemene stemmen aangenomen. Natuurlijk zijn we daar blij mee. Bovendien heeft de kersverse wethouder Van den Berg, op verzoek van de SP, toegezegd scherp te handhaven op asbest.

Maar de wijkcentra gaan dicht. Inderdaad, de actievoerders in Zielhorst krijgen de kans zelf plannen te ontwikkelen voor een multifunctioneel centrum voor zowel bibliotheek als buurthuis. De SP zal hun natuurlijk steunen waar ze kan. Een lichtpuntje. Als het hun werkelijk lukt zijn er mogelijk ook kansen voor ontmoetingsplekken in andere wijken. De steun vanuit het college is echter minimaal. De SP is natuurlijk blijven vechten voor de mensen met bijstand, tegen de uitholling van de gemeentelijke WMO-zorg en de kaalslag in het welzijnswerk. Dit tot ergernis van sommige andere partijen, als Christenunie en Trots, die vonden dat we de meeste bezuinigingen maar moesten laten passeren. We hadden er toch al in mei over gesproken? Nee dus! Al die SP moties en amendementen gingen over mensen die ronduit gepakt worden. Die laten we niet zomaar vallen! Waarschijnlijk vonden Christenunie en Trots het vervelend om steeds weer opnieuw geconfronteerd te worden met de gevolgen van hun keuzes. Hun probleem!

Nu de collegepartijen hun meerderheid niet hebben aangewend om het bezuinigingspakket echt te veranderen zullen we de strijd in de buurten moeten verhevigen. Met de “Wet Werken naar Vermogen” in aantocht zullen we bovendien een schild moeten vormen om wie eenzijdig en kwetsbaar moet opdraaien voor deze crisis. Geen tijd te verliezen!

U bent hier