h

Schriftelijke vragen over de tijdelijke gemeentesecretaris

11 januari 2012

Schriftelijke vragen over de tijdelijke gemeentesecretaris

Hieronder vind u de schriftelijke vragen die de SP en PvdA gesteld hebben naar aanleiding van de aanstelling van de nieuwe, tijdelijke, gemeentesecretaris.

Het college wordt verzocht de volgende vragen schriftelijk te beantwoorden:

Op de site van RTV Utrecht staat vermeld dat de tijdelijke gemeentesecretaris “€20’000,- per maand krijgt”en dat zijn declaratiegedrag bij een vorige functie in Heerlen omstreden zou zijn. Is deze informatie juist? Kunt u dit bedrag nader specificeren?

Het college heeft vooraf een profiel opgesteld van de gewenste interim secretaris. Kunt u aangeven gezien de ervaringen van deze interimsecretaris in oa de gemeenten Nijmegen en Heerlen, waarom deze persoon goed aan het profiel voldoet?

Het college geeft aan dat de rol van de interim-secretaris is om de vraagstukken in de ambtelijke organisatie aan te pakken. Vraag is welke opdrachten hij als interimmer gerealiseerd dient te hebben in de 4 maanden?

Het college stelt dat deze interimmer ook de definitieve kandidaat kan zijn. Vraag is gaat de opdracht aan de interimmer en aan de nieuwe gemeentesecretaris niet door elkaar lopen? En zijn er financiele afspraken gemaakt als de interimmer ook de definitieve kandidaat zou zijn?

Is het college zich bewust van de politieke lading die een dergelijke aanstelling heeft, omdat deze gemeente grondig bezuinigt, met name op kwetsbare groepen in de samenleving? Graag aangeven in welke mate dit heeft meegewogen in de besluitvorming.

Onderschrijft het college het uitgangspunt dat een dergelijke aanstelling geen dag langer mag duren dan strikt noodzakelijk gezien de hoge kosten die met de inhuur gepaard gaan? Is het college voornemens de nieuwe gemeentesecretaris zo snel mogelijk aan te trekken of wil het college dat de interimmer eerst de door het college geformuleerde gewenste taken heeft afgerond? Zo ja, en zo nee, waarom niet?

Ad Meijer, SP
Ramon Smits Alvarez, PvdA

U bent hier