h

SP stelt vervolgvragen

16 maart 2012

SP stelt vervolgvragen

De beantwoording van de vragen over de WMO is voor de SP reden om vervolgvragen te stellen. Ad Meijer, fractievoorzitter van de partij in Amersfoort, vind de antwoorden onvoldoende.

De antwoorden van Boeve vind je hier

En dit zijn de vervolgvragen:

1. Waarom gaat u niet in op de volgorde van handelingen, zoals door ons in vraag 1) vastgesteld? De mensen worden nu uitgenodigd om een keuze te maken, terwijl ze pas later in het jaar inzicht krijgen in hun situatie.

2. Hebben de mensen die, in uw bewoordingen, “mogen kiezen” een keus om de scootmobiel te blijven gebruiken op voorwaarde dat ze dat met een eigen bijdrage kunnen doen per 4 weken?

3. Zowel wat betreft de beantwoording van vraag 2) als van vraag 6) rest de vraag: wijkt de door de gemeente bepaalde afschrijvingstijd van 7 jaar af van de afschrijvingstijd in de specificaties van de betreffende fabrikanten en zo ja, waarom (zo zou een gemiddelde accu al na 4 jaar zijn afgeschreven en de scootmobiel na 5 jaar)?

4. In welke mate wordt de “eigen bijdrage” exact beïnvloed door de lengte van de afschrijvingstijd?

5. Wat betreft uw antwoord op vraag 3): kunt u aangeven hoeveel aanvragen voor een scootmobiel het afgelopen jaar zijn ingediend en hoeveel van die aanvragen beleverd zijn met gebruikte scootmobiels uit het gemeentelijk depot?

6. Waarom is niet gekozen voor de verkoop tegen de huidige marktwaarde?

7. Op welke wijze wordt de intensiteit van het gebruik meegewogen?

8. Is vaststelling van de verkoopprijs op basis van de lineair berekende boekwaarde wel reëel als bij auto’s en fietsen na een jaar de verkoopwaarde in de praktijk een stuk lager uitvalt dan de boekwaarde?

9. Tegen welke waarde werden tot nu toe terugontvangen scootmobielen verkocht?

10. Waarom krijgen gebruikers niet standaard inzage in de destijds betaalde aankoopprijs (zie vraag 5)? Is dit geen noodzakelijke informatie voor een gebruiker om zakelijk te kunnen vaststellen of het aanbod van de gemeente reëel is?

11. Zijn van de 2e hands geleverde scootmobielen de oorspronkelijke aanschafwaarde en het aanschafjaar juist en controleerbaar bijgehouden?

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier