h

SPits: Bijstandsuitkering... en dan?

7 maart 2012

SPits: Bijstandsuitkering... en dan?

WSW'ers in actie bij het stadhuis in Amersfoort.

Tijdens de demonstratie tegen de bezuinigingen op sociale werkvoorziening bleek dat Groen Links-wethouder Van ’t Erve (sociale zaken) geen flauw benul heeft hoe je van een bijstandsuitkering rond zou moeten komen. AbvaKabo vroeg de wethouder een lijstje in te vullen met noodzakelijk uitgaven. Na de boodschappen, verzekering, meubels en de krant was zijn geld al op. Deelname aan een sportvereniging was al afgevallen.

Van ’t Erve was blij de mensen naar het stadhuis gekomen waren en als ze wilden staken dan moesten ze dat maar doen. Maar voor de rest gaat hij de plannen van het kabinet netjes uitvoeren; trouwe vazallen van Rutte zijn te vinden in Amersfoort.
Als de plannen doorgaan betekent dat WSW’ers werk moeten gaan vinden in het bedrijfsleven. Zullen de VVD, CDA en PVV stemmende ondernemers massaal WSW’ers gaan aannemen??

WSW'ers in actie bij het stadhuis in Amersfoort.

Hoe zit het bij ondernemende raadsleden? VVD-fractievoorzitter Vogels kan als manager outsourcing wel wat WSW’ers aan een baan helpen. Raadslid Van der Werff kan als directeur ook wel wat WSW’ers in dienst nemen en buitengewoon VVD-fractielid Van Ravenzwaai kan als ondernemer ook wel enkele WSW’ers gebruiken. En raadslid Van Wijngaarden, tevens werkzaam als ambtenaar bij ABN-AMRO, kan WSW’ers gebruiken om besmette obligaties op te vegen.

WSW'ers in actie bij het stadhuis in Amersfoort.

SPits is de nieuwe, tweewekelijkse column. Deze wordt geschreven door Frits Schoenmaker, oud-fractielid van de Socialistische Partij.

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier