h

SPot over Asbest; de sluipmoordenaar in uw woning

25 maart 2012

SPot over Asbest; de sluipmoordenaar in uw woning

 het politiek cafe van de SP Amersfoort

Het volgende politieke café SPot van de Socialistische Partij, is op zondagmiddag 1 april a.s. Een van de gasten is Paulus Jansen, Tweede Kamerlid voor de SP.

Een maand geleden begonnen wij met de voorbereiding van dit politieke café, SPot, met als onderwerp asbest in de woning. Aanleiding hiervoor was het zwartboek dat is opgesteld door leden van het comité Jeruzalem over de asbestsanering in hun wijk. Dit zwartboek is ook aangeboden in Den Haag aan leden van de Tweede Kamer.
Helaas heeft de actualiteit ons al weer achterhaald. In het Soesterkwartier heeft woningbouwcorporatie Portaal in 63 woningen vermoedelijk asbest ontdekt, en er is mogelijk zelfs sprake van rondzwevende deeltjes. Bewoners mogen hun zolder niet meer op, en als blijkt dat de vermoedens kloppen moeten alle opgeslagen spullen worden vernietigd. Of er ook mensen op de zolders geslapen hebben is niet bekend, laten we hopen dat dit niet het geval was!

Paulus Jansen, Tweede Kamerlid voor de SP

Het programma bestaat uit 2 delen. Paulus Jansen, woordvoerder asbest voor de SP, zal uiteenzetten hoe het zit met de regelingen, het landelijke beleid, en afspraken die gemaakt zijn met woningbouwcorporaties. Asbestziekten openbaren zich vaak pas na 30 jaar, en er sterven jaarlijks 1400 mensen aan deze ziekte. Het is erg lastig om dan nog je verhaal te halen.

Verder zullen de leden van het comité Jeruzalem vertellen over hun ervaringen met woningbouwcorporatie De Alliantie en de gemeente. Zij gaan vertellen hoe de asbestverwijdering in hun wijk in zijn werk is gegaan, en welke problemen zij hierbij zijn tegengekomen. Hun ervaringen zijn niet bepaald positief te noemen, en zij hebben dan ook concrete voorstellen om dit in het vervolg beter aan te pakken.

Het volgende politieke café SPot van de Socialistische Partij, vindt plaats op zondagmiddag 1 april. SPot is gratis toegankelijk voor zowel leden als niet-leden, en begint om 15:00, inloop met koffie & thee vanaf 14:30. Het adres is De Instee, Zuidsingel 45a, te Amersfoort.

Vriendelijke groet
SP Amersfoort

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier