h

Géén keuze tussen recht en menselijkheid!

11 april 2012

Géén keuze tussen recht en menselijkheid!

De SP-fractie heeft gisteravond een, door de PvdA mede-ondertekende, motie ingediend, die met ruime meerderheid door de Amersfoortse gemeenteraad is aangenomen.

Als op dit moment de Immigratie- en Naturalisatie Dienst (IND), de overheid dus, in beroep is gegaan, mogen asielzoekers het resultaat wel in Nederland afwachten, maar hebben zij geen recht meer op voorzieningen als er geen minderjarige kinderen in het spel zijn. Dus als de overheid er voor zorgt dat je procedure langer duurt, mag je wel in Nederland je proces afwachten maar niet leven. Je wordt dan namelijk uit het Asielzoekerscentrum verwijderd zonder inkomen en zonder dak boven je hoofd. De door de Amersfoortse gemeenteraad aangenomen motie roept het college op zich in Den Haag sterk te maken voor verandering van deze regels, die maken dat gemeentes moeten kiezen tussen recht en menselijkheid.

Burgemeester Bolsius en de SP-fractie verschillen van mening over de mogelijkheden die de gemeente heeft om het uit Irak afkomstige gezin te ondersteunen. Samen vinden we evenwel dat de regelgeving niet deugt en direct moet worden veranderd.

Vandaag spreekt burgemeester Bolsius over de situatie met minister Leers.

Door: Ad Meijer,
Fractievoorzitter SP

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier