h

Maak van de sociale pot geen doofpot!

25 april 2012

Maak van de sociale pot geen doofpot!

Gisteravond, 24 april, moest de raad zich uitspreken over de diverse maatregelen op het terrein van de Bijstand. “Het landelijk beleid om rechten van uitkeringsgerechtigden steeds meer te beperken wordt door deze gemeente goed uitgevoerd” zo stelde Bets Beltman. In plaats van de marges in de wetgeving op te zoeken en te kijken naar wat nog wel mogelijk is, zijn nu in Amersfoort meer boetes, meer verplichtingen (met name voor jongeren) en ook lagere uitkeringen mogelijk.

Samen met de PvdA zijn moties ingediend om het deel kunnen nemen aan maatschappelijke participatie voor jongeren tm 17 jaar veilig te stellen. Maar helaas: een meerderheid in deze raad vindt, dat het genoeg is, wanneer jongeren tm 16 jaar wat aan sport en cultuur kunnen doen. Alles wat daarbuiten ook belangrijk is voor hun maatschappelijke ontwikkeling wordt niet meer vergoed.

Een klein succes heeft de SP wel gehaald: Aan de door de raad ingestelde pot voor mensen die door alle bezuinigingen in grote financiele problemen komen, zal veel meer bekendheid worden gegeven. Aan deze bekendheid zal ook de SP zeker haar steentje bijdragen!

Omdat de (Groen Links!) wethouder zo braaf alle bezuinigingen doorvoert en ook omdat hij geen enkele visie heeft over de toekomst van de sociale werkvoorziening, heeft de SP een motie van wantrouwen tegen wethouder Van “t Erve gesteund.

U bent hier