h

Maatschappelijke gevolgen van windmolens

5 april 2012

Maatschappelijke gevolgen van windmolens

column
Mast

‘Wethouders Buijtelaar en Boeve willen de grote windmolens niet toestaan omdat zij de maatschappelijke gevolgen (!) en ruimtelijke effecten belangrijker vinden dan de duurzaamheidbelangen.’
Soms staan er grappige dingen in de krant (in dit geval De Stad Amersfoort.) Twee tegen en twee wethouders en een burgemeester voor. De vijfde wethouder van D66 heeft blijkbaar geen mening. Dat alleen al is grappig. Dat een D’66-er dus geen mening heeft.

Maar wat moet ik mij voorstellen bij ’de maatschappelijke gevolgen’ van een windmolen. Heeft het gevolgen voor het maatschappelijk verkeer, voor de maatschappelijke orde, voor de maatschappelijke verhoudingen, voor het maatschappelijke welzijn of misschien wel voor het maatschappelijk draagvlak. Of is toch de maatschappelijke ladder van belang?
Vergelijk de windmolens eens met de enorme zendmast langs de A28 en de enorme reclameborden langs de A2. Hierbij bestond er van gemeentezijde geen vrees dat de mast en de borden ‘het landschap zouden kunnen gaan domineren’. Benieuwd wat het adopteren van rotondes door bedrijven voor maatschappelijke gevolgen en ruimtelijke effecten heeft.

Frits Schoenmaker

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier