h

SPot Film: Debtocracy

31 mei 2012

SPot Film: Debtocracy

Op zondag 3 juni is het weer tijd voor SPot, alweer de laatste editie in de Instee voor de zomerstop.

SPot

Ongetwijfeld gaan de Eurocrisis en de schuldencrisis in Griekenland een grote rol spelen in de verkiezingen. Daarom willen we nog eens kijken naar Griekenland, en gaan we de documentaire Debtocracy vertonen.

Debtocracy gaat over de Griekse schuldencrisis. De documentaire is een aanklacht tegen de kapitalistische schulden-economie, en laat zien wat voor internationale krachten er allemaal een rol spelen in een crisis zoals die is ontstaan in Griekenland.

Er wordt ingegaan op de oorzaken van de crisis, maar ook worden er alternatieve oplossingen gegeven, bijvoorbeeld door te kijken naar landen die net als Griekenland bukten onder een enorme schuldenlast.

Een goed voorbeeld is Ecuador, een land dat in staat bleek om veel van haar oude schulden onwettig te laten verklaren, met als gevolg dat de kwaliteit van leven in het land er fors op vooruit is gegaan omdat het land eindelijk van haar enorme betalingsverplichtingen verlost was.

De film is Nederlands ondertiteld en duurt ongeveer 74 minuten. De documentaire is uitgebracht onder een Creative Commons licentie en mag vrij worden vertoond.

SPot begint om 15:00, inloop met koffie & thee vanaf 14:30. De locatie is de Instee, Zuidsingel 45a, te Amersfoort. Toegang is gratis, voor zowel leden als niet-leden.

U bent hier