h

Bewoners Jeruzalem zijn tegen sloop

22 januari 2013

Bewoners Jeruzalem zijn tegen sloop

Stop sloop Jeruzalem!

De woningen in Jeruzalem moeten blijven. Een grote meerderheid van de bewoners heeft zich afgelopen weekend tegen sloop uitgesproken. Die ene enkele vraag bent u voor sloop of tegen sloop was voor 143 huishoudens reden van zich te laten horen. Het antwoord liet niets aan twijfel over: van onze huizen blijf je af.

Op initiatief van bewonersgroep Jeruzalem van de wijk Jeruzalem, ondersteund door de SP, is er een enquête gehouden onder de bewoners. Er zijn vorige week huis aan huis 220 formulieren uitgezet. De bewoners konden aangeven of ze voor behoud en eventueel renovatie zijn, voor sloop of dat ze geen mening hebben.

Afgelopen zaterdag 19 januari zijn leden van bewonersgroep Jeruzalem en een aantal SP leden de wijk ingegaan om de formulieren op te halen. Er zijn in totaal 143 formulieren ingezameld. De respons is nu al 65%. De verwachting is dat er de komende week nog meer formulieren binnenkomen.

Stop sloop Jeruzalem!

Van de 143 mensen die hun formulier hebben ingeleverd waren er 130 voor behoud, 10 voor sloop en 3 hadden er geen mening. De overgrote meerderheid (90 procent) van de bewoners die hebben gereageerd is voor behoud van hun woning.

Dit laat aan duidelijkheid niets te wensen over en het is een duidelijk signaal naar de Alliantie. De bewonersgroep is zeer nieuwsgierig hoe de Vereniging Huurdersbelangen (VHB) en de woningcorporatie hierop gaan reageren. Wat hen betreft zou deze uitslag uitgangspunt moeten zijn voor verdere gesprekken tussen de bewoners en de Alliantie.

Indruk

Opvallend was de grote betrokkenheid van de mensen in de wijk. De enqueteurs werden overal ondanks de koude hartelijk ontvangen en de mensen waren bereid een toelichting te geven op hun mening. Daarin klonk door dat de mensen gehecht zijn aan hun buurt en ook bereid zijn zich in te zetten om het een prettige en mooie buurt te laten blijven. De kwaliteit van de huizen kan verbeterd worden, net als de infrastructuur.

Stop sloop Jeruzalem!

De sociale samenhang van de buurt is groot, mensen kennen elkaar en willen zorg dragen voor het behoud van de onderlinge contacten, dat geeft een heel prettig woonklimaat, iets wat veel waard is en in de overwegingen voor de toekomst meegenomen moet worden.

 

StadAmersfoort: Bewoners Jeruzalem zijn tegen sloop

 

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier