h

Amersfoort loopt uit voor hoorzitting over bezuinigingen thuiszorg en AWBZ.

7 februari 2013

Amersfoort loopt uit voor hoorzitting over bezuinigingen thuiszorg en AWBZ.

SP begraaft de thuiszorg. 1 poppetje is 1 arbeidsplaats die straks verloren gaat.

Maar liefst 32 organisaties en personen hadden zich aangemeld voor de hoorzitting die de gemeenteraad van Amersfoort gisteravond op voorstel van de SP organiseerde.

Individuele thuiszorgmedewerkers, ABVA/KABO, thuiszorgcliënten, seniorenbonden, en vele zorginstelling grepen deze gelegenheid met beide handen aan. Duidelijk kwam naar voren dat de kabinetsplannen een vernietigende uitwerking op de zorg in Amersfoort zullen hebben. Naast verwachte ontslagen bij de thuiszorgbedrijven lieten diverse instellingen weten dat er nog veel meer banen verloren zullen gaan als de gemeente Amersfoort de bezuinigingsplannen niet weet te keren. Afgesproken is dat deze hoorzitting over enige weken opnieuw herhaald zal worden.

De SP steunt het zorgcomité dat zich in de stad inzet voor behoud van thuiszorg en dagbesteding. Afgelopen weken zijn er op de Varkensmarkt, de markt in Hoogland, bij seniorenwoningen in een aantal wijken en bij instellingen handtekeningen opgehaald. Voorafgaande aan de hoorzitting organiseerde dit zorgcomité gisteravond op het Stadhuisplein een actie in de vorm van een uitgebeelde begrafenis van de thuiszorg. Ruim 260 poppetjes stonden symbool voor het aantal fulltime arbeidsplaatsen in Amersfoort die dreigen te verdwijnen door de bezuinigingen.

Foto: SP
Foto: SP

U bent hier