h

Grote opkomst tijdens zorgmanifestatie

10 juni 2013

Grote opkomst tijdens zorgmanifestatie

Red de thuiszorg!

Afgelopen zaterdag was er in Amsterdam een grote demonstratie tegen de afbraak van de zorg. Ongeveer 5000 mensen waren hierbij aanwezig om hun stem te laten horen, waaronder diverse Amersfoorters. Ook SP Werkgroep Leusden was aanwezig met een delegatie.

Vanuit het hele land werden actievoerders met bussen aangevoerd naar 1 van de 2 verzamelplaatsen in Amsterdam. Hiervandaan vertrokken twee afzonderlijke protestmarsen richting het Oosterpark om daar uiteindelijk samen te komen.

Zorgmanifestatie Amsterdam 8 juni 2013

Onderweg werd al duidelijk dat we massale steun van het toekijkende publiek kregen, de strijd voor een betere zorg wordt duidelijk breed gedragen. Een bewoner had zelfs zijn trommel naar buiten gesleept om de mars muzikaal te begeleiden!

Zorgmanifestatie Amsterdam 8 juni 2013

In het Oosterpark waren Kamerleden van de meeste politieke partijen aanwezig. Elke partij had haar eigen tent, waarin thuiszorgmedewerkers en -cliënten hun verhaal kwijt konden aan de politici, zodat zij in het zorgdebat van vandaag hopelijk een verstandige beslissing gaan nemen.

Zorgmanifestatie Amsterdam 8 juni 2013

Tijdens de toespraken op het hoofdpodium werd ook al snel duidelijk dat zelfs bij een tegenvallend resultaat in het Kamerdebat vandaag, de strijd nog zeker niet is gestreden. Het huidige Kabinet heeft namelijk geen meerderheid in de Eerste Kamer.

De mensen uit de thuiszorg zullen dan ook zeker door blijven strijden zolang het nodig is, en de SP zal hen daarbij blijven steunen!

 

Abvakabo FNV: 5000 zorgmedewerkers voeren actie voor goede zorg
SP: 'Bezuinigingen op thuiszorg laat zorgkosten juist stijgen'

 

U bent hier