h

Alliantie misleidt nog steeds haar huurders

27 juli 2013

Alliantie misleidt nog steeds haar huurders

Help de huurder!

Naar aanleiding van alle ophef rond de huurverhoging heeft de Alliantie laten weten haar huurders tegemoet te willen komen. Maar wat de Alliantie aanbiedt is niets anders dan wat zij wettelijk verplicht is om aan te bieden, en is dus allesbehalve een 'tegemoetkoming'.

Bovendien wekt de Alliantie de suggestie dat dit aanbod alleen geldt voor huurders die voor 17 juli bezwaar hebben gemaakt wegens het niet ontvangen van een brief met de huurverhoging, terwijl bezwaar indienen na die datum ook nog steeds wettelijk is toegestaan. De SP vindt dan ook dat de Alliantie nog steeds haar huurders misleidt, en dat dit aanbod ook moet gelden voor mensen die na 17 juli bezwaar hebben ingediend.

Als de Alliantie door zou gaan op de eerder door haar gekozen weg zou dat hebben geleid tot een groot aantal procedures bij de Huurcommissie, die bijna zonder uitzondering door de huurders zouden worden gewonnen. Het is daarom ook begrijpelijk dat de Alliantie er voor kiest om de huurders die geen brief hadden ontvangen alsnog in het gelijk te stellen, en de SP is daar dan ook blij mee. Maar het is niet correct dat de Alliantie doet voorkomen alsof dit alleen geldt voor mensen die voor 17 juli bezwaar hebben ingediend.

In een reactie op een eerder SP persbericht schreef directeur Koolstra dat de Alliantie een sociale verhuurder is die hart heeft voor zijn huurders. Maar het waren niet de huurders, het was de Alliantie zelf, die deze problemen met de huurverhoging heeft veroorzaakt. En die handelswijze is met geen argument als sociaal te typeren. De Alliantie doet alsof zij hart heeft voor haar huurders, maar in werkelijkheid is de Alliantie hard voor haar huurders.

Een écht sociale verhuurder zou de verhoging hebben beperkt tot 2.5% inflatie (en ze zijn er nog in Nederland; zie www.woonbond.nl). Een écht sociale verhuurder zou haar huurders oproepen om gezamenlijk met de Alliantie actie te voeren tegen het kabinetsbeleid.

De SP zal door blijven gaan met het ondersteunen van huurders in hun gerechtvaardigde strijd. Wij beoordelen de Alliantie op haar daden, en niet op haar woorden.

 

Alliantie wil Amersfoortse huurders tegemoetkomen
De Alliantie vergeet de huurverhoging aan te zeggen

 

U bent hier