h

Basta, de straat op!

24 september 2013

Basta, de straat op!

Basta! Stop de bezuinigingen!

Ruim 5.000 mensen waren zaterdag 21 september bij de manifestatie Basta, nu de ommezwaai! Vanuit het hele landen stroomden de mensen naar het Beursplein in Amsterdam. De SP Amersfoort was goed vertegenwoordigd. Aan de inzet en strijdvaardigheid heeft het in ieder geval niet niet gelegen.

Basta! Stop de bezuinigingen!

Onderweg raakten we meteen in gesprek met medepassagiers. Je merkte dat de sociale onrust over de bezuinigingen leeft onder de mensen. Van rijk tot arm, jong en oud. Iedereen voelde zich in “de zeik” genomen door het duo Rutte & Samsom. Aangrijpend was het verhaal van een vrouw met meerdere beperkingen die toch de moeite nam om vanuit Groningen de trein te pakken richting onze hoofdstad. Zo’n verhaal zegt eigenlijk alles.

Basta! Stop de bezuinigingen!

De SP was ruim vertegenwoordigd zowel in de trein als op het Beursplein. Dat gaf mij en velen een trots gevoel Daar zouden criticasters een voorbeeld aan kunnen nemen. Het gaat uiteindelijk om het doel. Stop de bezuinigingen! Basta, het is nu genoeg. Het is goed om te zien dat steeds meer partijen meedoen. We strijden onverminderd door!

Basta! Stop de bezuinigingen!

Met strijdbare groet,

Robin van der Toorn
(coördinator Zorggroep SP Amersfoort)

(Foto's: Ton van der Scheer)

 

Roemer bij manifestatie: "Vandaag begint de ommezwaai"
Manifestatie Stop Bezuinigingen

 

U bent hier